Ponta: Am propus dialog, Gorghiu a răspuns cu scandal. Păcat!

Premierul Victor Ponta o critică pe Alina Gorghiu după ce președintele Partidului Național Liberal a refuzat să participe la consultările pe teme "esențiale" propuse de șeful Guvernului.

"Am propus dialog cu Opoziția pe 5 teme politice esențiale pentru toți românii. Răspunsul dnei Gorghiu - insulte, scandal și în rest NIMIC! Păcat", a scris premierul pe Twitter.

Alina Gorghiu a transmis, luni, că invitația la consultări a premierului echivalează cu o tentativă a acestuia de a se substitui președintelui României, care are rolul de a media între puterile politice.

"Constatăm că dl Ponta vrea să fie și Președinte și supralegiuitor, dar nu poate fi premier, singura funcție pe care o ocupă, în acest moment. Construcția autostrăzilor este un atribut al Executivului. Adevăratul motiv pentru care dl Ponta dorește să se consulte cu opoziția, în privința autostrăzilor, este să facă PNL complice la jaful care se prefigurează în cazul autostrăzii Comarnic-Brașov, care are unul dintre cele mai mari costuri de construcție per kilometru din întreaga lume", a scris Alina Gorghiu după invitația prim-ministrului.

Ponta îi cheamă la discuții pe Blaga și Gorghiu

Șefa PNL crede că Ponta vrea să deschidă un dialog mai larg cu Opoziția pentru că nu mai are susținere în interiorul partidului și încearcă astfel să exporte problemele interne din PSD.

"Aparenta deschidere către dialog și consens arată, de fapt, încă o dată, cât de nedemocratic gândește dl Victor Ponta. Sub pretextul dialogului se ascunde, de fapt, dorința de a ocoli Constituția și de a suprima rolul instituțiilor în stat. Consensul la care face apel dl Ponta, zi de zi, exista doar pe vremea lui Ceaușescu, atunci când Parlamentul și Guvernul erau subordonate secretarului general al PCR. Dialogul este bun și dorim să-l realizăm, sub autoritatea Președintelui, dar Parlamentul trebuie să funcționeze în continuare. La rândul său, Guvernul trebuie să ia decizii, nu să aștepte dezbaterile politice între partide", a mai spus Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel