Ponta despre afirmaţiile lui Băsescu: Am domiciliul în Gorj, nu aş fi putut candida la Primăria Capitalei

primaria-capitalei
primaria-capitalei

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu ar fi putut candida la Primăria Capitalei, aşa cum afirmase preşedintele Traian Băsescu, întrucât are domiciliul în judeţul Gorj, iar legea nu i-ar fi permis.

Ponta a catalogat afirmaţia lui Traian Băsescu despre sprijinul pe care i l-a cerut pentru o eventuală candidatură la Primăria Capitalei drept "o reacţie tipică" pentru vremurile comuniste.

"Este o reacţie de securist, de om corupt, de hoţ care este prins la furat şi care încearcă să arunce pe toţi ceilalţi responsabilitatea pentru faptele sale", a adăugat el.

Liderul PSD le-a arătat jurnaliştilor cartea sa de identitate, domiciliul fiind în comuna Baia de Fier, judeţul Gorj şi a invocat articolul 4 din Legea alegerilor locale, care stipulează că pot candida la funcţia de primar doar persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale respective.

"S-a spus despre mine, iar starea avansată de oboseală a domnului Băsescu de aseară (miercuri - n.r.) nu este o scuză pentru asta, că am cerut sprijinul să candidez la funcţia de primar al Bucureştiului. (...) Minciunile stupide ale lui Traian Băsescu nu ţin cont de faptul că nu sunt locuitor al Bucureştiului şi chiar dacă mi-aş dori, dar nu îmi doresc, nu aş putea să candidez la funcţia de primar", a afirmat Ponta.

El a susţinut că nu este "şantajabil" de către Traian Băsescu. "Nu are dosare cu mine, nu are cu ce să mă sperie", a adăugat preşedintele PSD.

Ponta a mai spus că nu cade "în capcanele securistice" ale lui Băsescu.

"Nu o să mă scuz în faţa lui Traian Băsescu. La 17 ani am avut curaj să ies în stradă împotriva lui Ceauşescu. Cu atât mai mult la 38 de ani am curaj să mă lupt cu Traian Băsescu", a mai afirmat el.

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri seară, la B1 Tv, că actualul lider al PSD Victor Ponta "a venit preş" la el în birou, în 2008, întrebând dacă l-ar putea sprijini la alegerile pentru Primaria Capitalei şi că discuta înainte de alegerile din PSD un portofoliu de ministru prin ieşirea din partid.

"Omul ăsta (Victor Ponta - n.r.) a venit preş la mine, la mine în birou, acest Victor Ponta, cum au făcut-o şi alţii. Mă întreba: m-aţi putea sprijini la competiţia pentru alegerile de la Primăria Capitalei? Răspunsul meu a fost: nu, că nu ai şanse, vezi-ţi de treabă, Victor Ponta!", a declarat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel