Ponta: Am dat afară ”pușculița electorală” pentru PDL

ponta
ponta

Premierul În opinia prim-ministrului Victor Ponta, atunci când s-au operat demiterile unor foști șefi de instituții s-a avut în vedere criteriul competenței și criteriul de pericol pentru buna funcționare a instituțiilor publice, deoarece vechea guvernare a realizat concursuri chiar și în weekend-ul dinaintea prezenței USL în Parlament.

"Criteriul competenței a fost considerat de noi înaintea celui al apartenenței politice. Din acest motiv, doi secretari de stat de la MAE, dl Aurescu și doamna Odobescu, rămân în funcții. Din acest motiv, noul șef al ANAF nu a fost schimbat imediat și aștept să îndeplinească criteriile de performanță pe care în mod corect i le stabilise și fostul prim ministru, dl Ungureanu. Criteriul de pericol pentru buna funcționare a instituțiilor publice, l-am avut în vedere atunci când am luat decizia de a demite șefi de instituții. Și am demis-o pe șefa de la ANRMAP, pe cei de la Cadastru, pe cei de la Inspectoratul în Construcții, pe șeful de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, fără a numi pe altcineva în loc. Dacă vă uitați, știți la fel de bine că acei șefi aparțineau toți unui grup ilicit de interese din zona PDL și a liderilor PDL. Acestor oameni din prima zi le-am luat dreptul de semnătură pentru a nu mai semna", a acuzat Ponta, citează NewsIn.

De asemenea, premierul Victor Ponta a ținut să amintească cum ”dl Duță” a semnat facturi de aproape o jumătate de miliard în ziua în care în Parlament se vota Guvernul, iar demiterile din funcții au vizat persoane sprijinite de PDL sau apropiate acestui partid.

"Vă reamintesc că dl Duță, în ziua în care noi eram în Parlament la vot, a semnat facturi de 420 de milioane de euro, deci de jumătate de miliard de euro. Și au făcut și alții. Să știți că au fost concursuri - și o să vă dau lista - concursuri de ocupare a unor funcții sâmbătă și duminică, înainte cu o zi ca noi să fim în Parlament. Pe acești oameni i-am dat afară fără a mai discuta cu dl Antonescu să împărțim politic sau să punem pe cineva politic. I-am dat afară pentru că erau un pericol pentru instituțiile publice și pentru banii publici. Și pentru că toți fuseseră numiți sprijiniți și apropiați știți de care lideri ai PDL (…) Ideea era să vedem cine este o pușculiță electorală pentru PDL și pe aceia i-am dat afară. Și mai dau afară zilele astea!", a declarat premierul Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel