Ponta acuză Guvernul că introduce un sistem de fraudare a voturilor din străinătate

victo-ponta
victo-ponta

Social-democraţii nu vor mai participa la alegeri dacă Guvernul "va institui sistemul evident de fraudare a votului din străinătate', a declarat, miercuri, preşedintele PSD, Victor Ponta, la finalul reuniunii Biroului Permanent Naţional al PSD.

"Dacă sistemul de vot adoptat de către Guvenul actual va institui un sistem evident de fraudare a votului din străinătate, nu vom fi complici şi nu vom legitima acest sistem de vot. (...) Dacă îşi vor introduce sistemul nu are rost să participăm la alegeri. (...) Este foarte clar că nu vom mai avea un sistem de alegeri democratice în România şi atunci PSD şi foarte probabil şi PNL vom prefera să nu legitimăm o mascaradă şi o fraudă evidentă a unui sistem nedemocratic', a afirmat Ponta, citat de Agerpres

Liderul PSD a adăugat că social-democraţii vor sesiza toate structurile naţionale şi internaţionale şi vor apela la orice fel de mijloace de protest, pentru că 'acest sistem de cumpărare de voturi cu banii doamnei Elena Udrea şi de fraudarea voturilor din străinătate prin diverse metode să nu-şi producă efectele dorite de PDL'.

Ponta şi-a exprimat speranţa că ministrul de Externe, Teodor Baconschi promovează sistemul actual de vor prin corespondenţă 'din naivitatate şi din ”neînţelegere a acestui pericol pentru democraţie”.

În ceea ce priveşte alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin sau în două tururi, Ponta s-a arătat convins că social-democraţii vor câştiga alegerile, indiferent de câte tururi de scrutin vor fi stabilite, ”dacă nu vor exista aceste sisteme de cumpărare şi de fraudare a voturilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel