Ponta a tăiat 3,126 milioane de lei din bugetele Președinției și CCR

Premierul Victor Ponta a redus fondurile alocate Administrației Prezidențiale și ale Curții Constituționale cu 3,126 milioane de lei, în urma rectificării bugetare, aprobată, joi, de către Executiv, acțiunea pornind de la obligația de a rămâne într-o limită clară de disciplină financiară și de a respecta acordurile cu creditorii internaționali.

Urmare a recentei rectificări, bugetul de la Palatul Cotroceni a fost diminuat cu 2,7 milioane de lei. Banii vor fi luaţi din fondurile pentru încălzire, mobilă sau deplasări externe. Astfel, pentru deplasările în străinătate, bugetul Administrației Prezidențiale a fost redus cu 1,37 milioane de lei, în timp ce pentru încălzire și iluminare, fondurile au fost diminuate cu 358.000 de lei. De asemenea, Guvernul Ponta a tăiat 120.000 lei de la poştă, telecomunicaţii, tv şi internet, iar din fondurile alocate pentru servicii de curățenie, 20.000 de lei.

Nici judecătorii Curții Constituționale nu au fost uitați la ultima rectificare bugetară, Executivul reducând bugetul CCR cu 426.000 lei.  Din fondul de reparaţii curente au fost tăiaţi 99.000 lei, de la protocol şi reprezentare - 50.000 lei, poştă, telecomunicaţii, tv, internet - 35.000 lei, iar de la încălzit, iluminat - 24.000 lei, potrivit RTV.net.

O altă instituție vizată în proiectul rectificării bugetare a fost și Institutul Cultural Român, obligat să facă față unui buget mai mic cu 14,5 milioane de lei, tăierile fiind operate la bunuri şi servicii, 13,5 milioane de lei, cheltuielile de personal, 1 milion de lei, iar 47.000 de lei din deplasări.

Veniturile bugetului de stat au fost diminuate la ultima rectificare bugetară cu 0,4% din PIB, iar cheltuielile, pe sold, cu 0,2%, în timp ce bugetele asigurărilor sociale au fost majorate cu circa 370 milioane lei. Astfel, Guvernul urmează să se încadreze în ţinta de 2,2% din PIB a deficitului bugetului general consolidat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel