Ponta a părăsit şedinţa CSAT după o dispută cu Băsescu

VICTOR PONTA - DECLARATIE DE PRESA - PALATUL VICTORIA
VICTOR PONTA - DECLARATIE DE PRESA - PALATUL VICTORIA

Premierul Victor Ponta ar fi părăsit şedinţa CSAT, după o dispută cu preşedintele Traian Băsescu, informează România Tv. Până la această oră nici Guvernul şi nici Preşedinţia nu au transmis un comunicat oficial cu referire la acest incident. Ponta a părăsit şedinţa după doar 40 de minute, informează Antena 3.

"În momentul în care Băsescu a dorit introducerea pe ordinea de zi a unui subiect de natură militară, Victor Ponta n-a fost de acord şi a spus : “Pe mine să nu vă bazaţi pentru această discuţie”. Apoi s-a ridicat de pe scaun şi a părăsit sala", informează jurnalistul Radu Tudor pe blogul personal.

Ponta a încercat să pună pe ordinea de zi un plan prin care să se refacă imagiea în plan extern a României. Acesta a fost cel de-al doilea punct arzător în şedinţa CSAT.

Şedinţa CSAT continuă fără premierul Victor Ponta, care este vicepreşedinte al CSAT. Deciziile CSAT se iau în consens. În absenaţa premierului Victor Ponta nu se poate lua nicio decizie.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi mai erau următoarele puncte: starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene, evaluările privind ameninţările la adresa securităţii naţionale, procedurile pentru aplicarea prevederilor Art. 46, Alin. (9), din Legea Concurenţei nr. 21/1996 cu modificările şi completările ulterioare, precum şi proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă «C.F.R. Marfă» S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru implementarea acesteia. Vulnerabilităţile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria) reprezintă ultima temă anunţată de Preşedinţie, care preciza însă că "în cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel