Ponta a contestat decizia CNATDCU privind teza sa de doctorat

Fostul premier Victor Ponta a contestat, în data de 15 iulie, decizia Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare privind retragerea titlului de doctor.

Informația a fost confirmată, pentru Agerpres, de către președintele CNATDCU, Viorel Barbu.

CNATDCU are la dispoziție zece zile, începând cu data de 15 iulie, pentru a analiza contestația și a da o rezoluție.

La sfârșitul lunii iunie, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare a decis, cu 34 de voturi "pentru" și o abținere, să retragă titlul de doctor fostului premier Victor Ponta.

Comisia de experți a constatat că există în lucrarea de doctorat "calupuri de text care sunt preluate integral", aproximativ o treime de text fiind "plagiat".

Comisia de lucru a fost formată din trei profesori: Florin Streteanu (Facultatea de Drept a Universității 'Babeș-Bolyai'), Valentin Constantin (Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara), Dan Claudiu Dănișor (Facultatea de Drept a Universității Craiova).

"Dacă se face contestație, se fixează o nouă comisie de analiză a contestației, formată din trei membri, care analizează contestația și, dacă rămâne în vigoare decizia în urma contestației, atunci propunerea este înaintată ministrului Educației pentru a da ordinul de retragere a titlului", a explicat șeful CNATDCU, la acea dată.

Ponta: Dacă există stat de drept în România voi câștiga

De altfel, fostul premier Victor Ponta precizează, luni, într-o postare pe Facebook, de ce a contestat decizia CNATDCU, lansând acuzații grave la adresa actualului ministru al Educației, Mircea Dumitru.

"Bineinteles ca am contestat decizia pur politica a noului Ministru al Educatiei Mircea Dumitru - de fapt pretul murdar pe care fostul instructor de pionieri din 1989 l-a platit pentru a ocupa timp de cateva luni scaunul din Guvern ( fostul Ministru Curaj nu a acceptat sa calce in picioare toate legile pentru a-si pastra functia) !

Eu sunt convins ca intr-o tara terorizata de Propaganda si Sistemul Securist exista multi judecatori care au curaj sa aplice legea si sa-mi dea dreptate ( cum a facut deja ICCJ prin sentinta definitiva din 2014)

Faptul ca Guvernul de tehnocrati isi foloseste puterea pentru a lupta doar cu mine arata ca au renuntat sa mai arate ca pot guverna mai bine- si pentru romanii obisnuiti si de bun simt asta e singurul lucru cu adevarat important!

Pe scurt si pe intelesul tuturor:
1. Am inceput in 1999 lucrarea de doctorat finalizata in 2003- am respectat toate legile aflate in vigoare atunci (mentionand in lucrare la bibliografie toate sursele folosite) - sunt judecat acum dupa o Ordonanta de Urgenta aprobata in stil comunist in 2016 ( la 13 ani dupa) / o regula fundamentala a statului de drept este neretroactivitatea legilor

2. Am primit verdict de neplagiat in 2012 de la CNACTDU ( aceeasi institutie care a analizat atunci si teza de doctorat a Dnei Kovesi) - nimeni nu a contestat legal acel verdict / nu pot sa fiu judecat de acelasi CNACTDU dupa 4 ani si sa dea un verdict diferit fara sa fi aparut niciun element nou/ o alta regula fundamentala a unui stat de drept este sa nu judeci de mai multe ori acelasi caz daca nu au aparut elemente noi

3. Noul CNACTDU ( condus de un domn suparat si convins ca a pierdut alegerile pentru Presedintele Academiei pentru ca eu l-am sprijinit pe contracandidatul sau) a analizat o singura teza - a mea!!! Nu se pot da legi si face proceduri speciale doar pt un singur om intr-un stat de drept!

4. Nu poate o instanta administrativa numita politic de Guvernul Tehnocrat sa aplice o Lege din 2016 pt o teza finalizata in 2003/ sa judece din nou un caz judecat deja in 2012/ sa ignore o decizie definitiva a ICCJ

Daca exista stat de drept in Romania voi castiga ( din nou) in instanta/ iar instructorii de pionieri vinovati de asemenea abuzuri trebuie sa plateasca pentru asta!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de socializare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel