Ponta, opt condiţii pentru viitorii parteneri ai Pro România

Mihai Ciobanu / 09 iun 2019 / 18:36 Salveaza PDF Comentarii
Victor Ponta
Descriere foto: Victor Ponta

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a anunţat care sunt deciziile Delegației Naționale a PRO România, din data de 9 iunie.

Iată ce transmite Victor Ponta: "Pachetul de priorități politice pe care le susținem și care reprezintă condițiile obligatorii pentru a avea un parteneriat în perioada următoare:

1. Abrogarea OUG 114 cu păstrarea prevederilor pe care mediul de afaceri și autoritățile locale le consideră pozitive.

2. Aplicarea integrală a legii 223/2015 - pensiile militare nu sunt pensii speciale

3. Reformarea Ministerului Afacerilor Interne - schimbarea doamnei ministru Carmen Dan și îmbunătățirea capacității poliției de frontieră în perioada vacanțelor pentru a evita cozile, soluționarea incidentelor de la Valea Uzului, stabilirea responsabilii pentru incidentele din 10 august.

4. Programul Operațional Infrastructură Mare să treacă de la discuții teoretice la semnarea a 5 contracte : cele 3 spitale regionale și cele doua autostrazi ( autostrada Moldovei Iasi - Targu Mures și autostrada Pitesti-Sibiu)

5. Implementarea legii privind votul electronic – PRO România a depus o propunere, trebuie discutată împreună cu celelalte propuneri si implementata pana la Alegerile Prezidentiale

6. Alegeri pentru primari și președinții de consilii județene în 2 tururi

7. Renunțarea la forma actuală a Fondului Suveran – România are nevoie de un astfel de fond, dar nu in forma construita de Valcov - Teodorovici .

8. Modificarea rapidă a legii finanțării partidelor politice – sumele primite ca subventie trebuie sa revina la nivelul dinainte de 2018 ( o reducere de aprox 90%)

Alte decizii:

• parlamentarii PRO România vor vota la vedere PENTRU moțiunea de cenzură ( însă nu vom semna textul intocmit de PNL - USR - PMP - UDMR )

• propunerea PRO România pentru funcția de Prim-ministru este Sorin Cîmpeanu (în situația în care moțiunea va trece)

• propunerea PRO România pentru funcția de comisar european este Corina Crețu - doar in acest fel avem certitudinea obtinerii pentru candidatul roman a functiei de vicepresedinte al Comisiei si un portofoliu relevant

• PRO România va semna pactul proeuroepean propus de președintele Klaus Iohannis.

• PRO România își propune să devină al treilea grup parlamentar din Camera Deputaților urmand sa coopteze in perioada urmatoare inca ( cel putin) 4 deputati

• în primul weekend din septembrie PRO România va avea congres și va desemna candidatul la prezidențiale

• ulterior desemnării candidatului la prezidențiale PRO România va face și alegeri județene în filiale.

• PRO România nu va face alianță nici cu PSD, nici cu PNL

• PRO România devine membru al Partidului Democrat European, iar până în data de 17 iunie va decide in cadrul carui Grup Politic va activa in Parlamentul European."


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27