Polonia și România, interesate de promovarea gazelor de șist

ponta și tusk
ponta și tusk

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit astăzi cu omologul său polonez, Donald Tusk, acesta din urmă precizând că cele două state membre ale UE sunt interesate de promovarea gazelor de șist și diversificarea resurselor de energue, având idei comune în ceea ce privește politica mediului și cea energetică.

”Avem idei comune referitoare la politica mediului, politica energetică. Importantă este ideea uniformă, identică, în ceea ce priveşte gazul de şist. Şi România, şi Polonia sunt interesate de promovarea celor întreprinse pentru gazul de şist şi diversificarea resurselor”, a spus premierul polonez de centru-dreapta, citat de Mediafax. El a mai menționat că sprijină protectul Nabucco, ca soluție pentru diversificarea surselor de energie.

Victor Ponta a declarat că noi surse de energie echivalează cu independență și securitate în acest domeniu. ”La politicile energtice, pentru România, ca şi pentru Polonia, este esenţială coordonarea noastră la nivelul politicilor europene. Am făcut acest lucru natural chiar în cadrul Consiliului European. Noi surse de energie pentru Polonia, pentru România, pentru Europa înseamnă un obiectiv strategic, înseamnă independenţă pentru ţările noastre, independenţă şi securitate energetică, lucruri esenţiale pentru dezvoltarea în continuare a celor două ţări”, a explicat șeful Executivului român.

Ponta a adăugat că Polonia și România nu au interese contrare în vreun domeniu, precizând că Varșovia este un model și un partener privilegiat al Bucureștiului, de la care are multe de învățat în legătură cu absorbția fondurilor europene și reorganizarea administrativ-teritorială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel