EXCLUSIV  Polonia și Ungaria, licitații. Pippidi: ”I-am demascat” - VIDEO

Alina Mungiu Pippidi a lucrat la un studiu privind licitațiile cu fonduri europene pe care l-a publicat online și pe care l-a detaliat într-un interviu pentru DCNews.

În acest studiu, despre care ne-a vorbit Alina Mungiu Pippidi, Polonia și  Ungaria aveau 40% contracte obținute prin încredințare directă pe fonduri europene.

”Polonia și Ungaria o duc destul de rău acum, dar din alte motive. Noi am pus online pe opentender.eu toate licitațiile care există, toate achizițiile care au fost făcute, pe câți ani au fost făcute, din 28 de țări europene plus toate instituțiile Comisiei Europene. Acolo sunt niște indicatori de risc. Și unul din ele sunt așa zisele licitații neconcurențiale la care vine o singură persoană. Eu pot să arăt că este o corelație foarte mare între aceste licitații neconcurențiale și corupție. Al doilea competitor nu mai vine pentru că se știe dinainte cine a câștigat. Polonia este pe locul întâi în Europa, are 41% licitații necompetitive. Am publicat eu un articol în Nature în care i-am demascat. Noi avem vreo 25%. Sunt și alte forme mai subtile de a fura licitații”, ne-a dezvăluit Alina Mungiu Pippidi.

Puteți vedea întreg interviul legat de modul în care se câștigă licitațiile cu fonduri europene, cu politologul Alina Mungiu Pippidi, aici:

VIDEO 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel