Politizare Agerpres. PNL, decizie în privința votului

Grupul PNL din Senat va vota împotriva propunerii legislative pentru completarea Legii 19/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, a afirmat luni senatorul Mario Oprea, vicelider al acestui grup. 

Am decis că vom vota împotriva proiectului, a precizat pentru Mario Oprea, scrie Agerpres. 

Proiectul de act normativ se află pe ordinea de zi a plenului de luni. 

Organizaţiile pentru drepturile omului şi libertatea presei au cerut luni senatorilor, printr-o scrisoare deschisă, să blocheze prin vot proiectul de modificare a legii Agerpres. 

"Organizaţiile pentru drepturile omului şi libertatea presei (...) fac un apel la dumneavoastră pentru a bloca prin vot încercările unor grupări de a pune stăpânire politică pe Agenţia Naţională de Presă Agerpres, într-un prim pas, şi de a subordona politic total, într-un al doilea pas, toate serviciile publice de media din România. Luni, 30 octombrie 2017, este programat în Senat votul pentru proiectul de modificare a Legii Agerpres (L 330/2017 - Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.19/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES)", se menţionează în scrisoarea deschisă transmisă de MediaSind. 

Prin această iniţiativă legislativă se propune demiterea directorului general în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate al instituţiei. 

Proiectul de lege a fost iniţiat de senatorii PSD Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, Gabriela Creţu, Ovidiu-Cristian-Dan Marciu şi Liviu-Lucian Mazilu. 

Comisia pentru cultură a Senatului a dat, pe 11 octombrie, în unanimitate, raport favorabil propunerii legislative.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel