Polițiștii croați ar fi lovit migranții care treceau pe la granița cu Bosnia

Pexels
Pexels

Conform rezultatului unei anchete interne, polițiștii croați ar fi lovit migranții care se aflau la granița cu Bosnia. 

O anchetă internă a confirmat că poliţişti croaţi au participat în luna iunie la o respingere violentă a migranţilor la frontiera cu Bosnia, aşa cum arată o anchetă jurnalistică publicată în această săptămână, a anunţat vineri şeful poliţiei croate, transmite AFP, citat de Agerpres. 

Autorităţile croate au deschis joi o anchetă după apariţia unei anchete jurnalistice în mai multe media, printre care săptămânalul german Der Spiegel şi cotidianul francez Libération, cu privire la respingerea migranţilor de către 'unităţi speciale' ale poliţiei în Croaţia, Grecia şi România.

Dovezile video au incriminat organele legii care au folosti forța


Înregistrări video ce atestă 11 cazuri de respingere a migranţilor la frontiera cu Croaţia arată cum mai mulţi bărbaţi lovesc refugiaţi înainte de a-i trimite înapoi în Bosnia.

O echipă de experţi, trimisă la faţa locului, a stabilit că persoanele care apar în imagini sunt membri ai poliţiei speciale, a declarat comandantul poliţiei croate, Nikola Milina, într-o conferinţă de presă la Zagreb.

Suspectaţi de încălcarea gravă a deontologiei profesionale, aceşti poliţişti vor fi demişi din funcţie, a adăugat el, precizând că trei dintre ei au putut fi identificaţi.

Anchetă jurnalistică extinsă în cazul „unităților speciale”

O anchetă jurnalistică, realizată timp de opt luni de către jurnalişti din şapte ţări, a dezvăluit un "sistem" implicând "unităţi speciale" ai căror membri îşi ascund identitatea în cea mai mare parte a timpului, purtând uniforme fără însemne şi cagule care le acoperă faţa, potrivit săptămânalului Der Spiegel.

Ancheta jurnalistică respectivă este rezultatul unei colaborări între postul de televiziune public german ARD, săptămânalul german Der Spiegel, cotidianul francez Liberation, publicaţia olandeză Pointer, cotidianul croat Novosti şi platforma de investigaţii olandeză Lighthouse Reports.                    

Vezi și: Migranți morți la frontiera Polonia - Belarus. Bruxellesul cere „transparență“ din partea Varșoviei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel