Poliţiştii cer demisia lui Marcel Vela: "V-aţi comportat ca un vătaf"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Poliţiştii îi cer demisia ministrului de Interne Marcel Vela, chiar dacă a revizuit acordul dintre MAI şi BOR. Aceştia îl acuză pe Vela de abuz de putere şi de "prejudicierea imaginii poliţiştilor".

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Constanţa i-a transmis o scrisoare deschisă lui Marcel Vela, prin care îi cere ministrului să îşi depună demisia, ca urmare a prejudiciilor de imagine aduse MAI.

"Implicarea M.A.I. într-un Acord numai cu o anumită religie/confesiune religioasă ( nici nu contează care) deschide o adevărată Cutie a Pandorei care, în nici un caz nu va duce la stoparea pandemiei. Motivarea că 85% din populație este creştin-ortodoxă nu face decât să spulbere mult vehiculatele concepte că suntem toleranți și egali în fața legii. Această implicare cere o reacție și consecințe.", a transmis SNPPC. 

Mesajul integral

Iată scrisoarea integrală, publicată pe pagina de Facebook a lui Vasile Zelca, preşedintele SNPPC Constanţa.

"Domnule ministru Vela Marcel,

Ieri, speram cu toții că pentru ultima oară, v-ați descalificat din nou din postura de ministru al afacerilor interne.

Aţi aruncat Poliția Română, Poliția de Frontieră Română și Jandarmeria Română într-o mizerie și mocirlă specifică politicului cu acel Acord încheiat cu BOR. Nici nu mai contează dacă ați făcut-o cu sau fără ştiința prim-ministrului, a Preşedintelui, a altcuiva. Adevărul este că v-ați comportat ca un vătaf, ca un stăpân de plantație sud-americană, premergător războiului de secesiune. Aţi încercat în plină criză pandemică încă o lovitură personală de imagine, neținând cont de măsurile pe care tot dumneavoastră le-ați instituit.

Nu este prima și probabil nici ultima dată când veți face aşa ceva. Dumneavoastră vă şade bine cu încălcarea legii, vedem doar cum mențineți în continuare inechitățile din sistemul de salarizare al polițistilor, deşi există zeci de decizii definitive și executorii ale instanțelor, precum și o decizie a I.C.C.J. care dă dreptate polițistilor în ceea ce priveşte salarizarea la nivel maxim.

Dacă polițiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră, prin activitatea, sacrificiul, altruismul lor față de lege și țară, mai ales de la declanşarea crizei pandemice, au sporit încrederea cetațenilor României în M.A.I., dumneavoastră, aproape prin tot ce ați făcut în acest mandat, aţi avut drept scop distrugerea M.A.I. şi așa destul de încercat în ultimul timp.

Antepronunțarea cu privire la vinovăția polițistilor de la Caracal ne-a atras atenția chiar de la debutul mandatului dumneavoastră asupra scopului dumneavoastră la conducerea acestui minister, scop care nu coincide cu menirea acestui minister: ORDINEA ȘI LINIȘTEA PUBLICĂ A ȚĂRII. Dumneavoastră ați venit să distrugeți și apoi să "reclăditi" totul după chipul, asemănarea, gândurile și probabil interesele dumneavoastră. Ați și atins parte din aceste interese când, profitând de starea de urgență, ați modificat Statutul Polițistului.

Implicarea M.A.I. într-un Acord numai cu o anumită religie/confesiune religioasă ( nici nu contează care) deschide o adevărată Cutie a Pandorei care, în nici un caz nu va duce la stoparea pandemiei. Motivarea că 85% din populație este creştin-ortodoxă nu face decât să spulbere mult vehiculatele concepte că suntem toleranți și egali în fața legii. Această implicare cere o reacție și consecințe.

Implicarea noastră în acest scandal mediatico-politico-religios, care nu are nici o tangență cu Legea 218/2002 R, cu Statutul Polițistului, cu atribuțiile de serviciu, cu scopul și menirea lor, și nici cu fişa postului politiştilor, politiştilor de frontieră, jandarmilor. cere o reacție și consecințe. 

Domnule ministru Vela, pentru toate aceste gafe prin care ați adus prejudicii grave de imagine în special Poliției Române, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei Române și în general M.A.I., SNPPC B.T. I.P.J. CONSTANȚA vă cere DEMISIA!

PROFESIONALISM!
DREPTATE!
ONESTITATE!", au transmis poliţiştii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel