"Politicienii folosesc eutanasia ca pe o răzbunare". Vezi explicația

Politicienii s-ar folosi de eutanasie și, implicit, de scandalul iscat de moartea copilului de patru ani pentru a câștiga capital politic, electoral și de imagine. În acest sens, ei își stabilesc agenda politică pe agenda media, este de părere analistul politic Antonio Momoc. 

Antonio Momoc, profesor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, a explicat că "S-a speculat foarte mult dimensiunea emoțională. Dincolo de agenda media este vorba de agenda politică. Politicieniii au speculat acest subiect, care este unul emoțional, este vorba despre moartea unui copil. Politicienii, în special cele trei mari partide, susțin eutanasierea câinilor, fără o ezitare, ca pe o răzbunare. Politicienii vor să ia o decizie radicală în sensul unei răzbunări față de o situație dramatică. Cei de la USL vin și spun că cei de la PDL nu au rezolvat problema, noi însă o vom rezolva cu consultarea publicului".

Analistul politic a adăugat: "În momentul în care ai o agendă media, agendă care se bazează pe publicul emotiv la astfel de subiecte care fac rating, politicienii profită. Transformă agenda media în agenda politică și încearcă să câștige capital de imagine, politic, electoral, spunând că venim și facem așa cum cere publicul, cum cer invitații la dezbateri, ne răzbunăm pe o asemenea situație, pentru că publicul are nevoie de o decizie imediată".

"Și jurnaliștii, și politicienii vor să atragă audiențele și să le convingă", a subliniat Antonio Momoc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel