EXCLUSIV  Politicianul care a întors PE, Mircea Diaconu, după scandalul din Comisia LIBE: Asta trebuie să știți foarte bine

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Mircea Diaconu este europarlamentarul care a întors PE după un discurs tulburător în cadrul unei dezbateri despre justiția din România, inițiată de populari europeni. La începutul lunii februarie, europarlamentarul spunea ”aveți aici un infractor, adică eu”. Discursul său tulburător a cântărit mult în Parlamentul European și-n România. 

Vezi aici: Mircea Diaconu, mesaj DUREROS în PE: A zâmbit cinic, ca o victorie personală

Miercuri, în dezbaterea despre justiția din România, ținută în Comisia LIBE, a fost o confruntare a politicienilor români, presărată cu informații false, atacuri la adresa României, aplauze și pancarte. 

”Nimic nou pe frontul de Est” a spus europarlamentarul Mircea Diaconu după dezbaterea din Comisia LIBE, contactat de DCNews. ”Numai așa știe, numai așa poate, e un lucru vechi, în 2012, când a fost cu referendumul, s-a lucrat cu același gen de personaje și aceleași metode, dar, ce trebuie să știe cititorii este că în Parlamentul European se întâmplă des lucrurile astea și oamenii care ascultă pot să discearnă între unele și altele. Oamenii știu să facă diferența între argumente și activism”, a subliniat europarlamentarul. 

Scandalul, exportat

Mircea Diaconu a precizat că ”până la urmă s-a exportat ce e acasă, s-a exportat scandalul”. Europarlamentarul a adăugat că scandalul a fost deja tranșat, în ședința de la Strasbourg: ”Subiectul este practic tranșat. Comisia a ridicat această problemă, e vorba de ședința veche de la Strasbourg, atunci a fost ridicată problema, de către o zonă activă. Atunci replica noastră a fost cum ați văzut în ședința de atunci și a închis și lămurit subiectul. România nu a fost sancționată, așa cum se preconiza, ci dimpotrivă, la trei-patru zile, prim-ministrul a fost invitat la Bruxelles și s-au lămurit lucrurile, s-a încheiat cu strângeri de mână și declarații comune. Ce s-a întâmplat acum la PE e o dezbatere clasică, nu are urmări. Nu se va întâmpla nimic mai mult, asta trebuie să știți foarte clar”. 

”Subiectul a fost tranșat de atunci, acum este o replică de cutremur mică”, a conchis europarlamentarul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel