Politician interzis în Rusia. Dacian Cioloş, reacţie: Încălcare a libertăţii de exprimare. Solicitare către David Sassoli

Ciolos - discurs in PE
Ciolos - discurs in PE

Potrivit unor surse citate de Renew Europen, parlamentarul olandez Sjoerd Wiemer Sjoerdsma a fost trecut de către autorităţile de la Moscova pe lista neagră, fiindu-i interzis accesul în Rusia. 

Parlamentarul a criticat în mod constant regimul Vladimir Putin şi a solicitat mai multă transparență și responsabilitate în investigațiile privind prăbuşirea zborului MH17. Sjoerd Wiemer Sjoerdsma a fost informat astăzi de ministrul olandez al Afacerilor Externe că nu poate să participe la o misiune diplomatică în Rusia, luna viitoare.

Dacian Cioloş, preşedintele Renew Europe, a reacţionat la această ştire

Astăzi îi cerem președintelui Sassoli să facă o declarație fermă împotriva Rusiei, care blochează intrarea politicienilor aleși în mod democratic. Trecerea pe lista neagră a parlamentarilor și deputaților noștri reprezintă o încălcare a libertății de exprimare, practică folosită deseori de către guvernarea rusă.  Aceste acțiuni nu conduc la îmbunătăţirea relațiilor bilaterale dintre Rusia și UE", a declarat Dacian Cioloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel