Poliția Română, achiziție directă de 41,5 milioane de lei, în ultima zi a stării de urgență. Georgian Drăgan: Nu putem vorbi de a profita...

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, a făcut primele declarații, după ce Poliția Română a făcut o achiziție de 41,5 milioane de lei,  în ultima zi din starea de urgență.

Este vorba despre dotarea cu pistoale şi cartuşe, un contract semnat prin atribuire directă în ultima zi de stare de urgenţă. Valoarea acestuia se ridică la 41,5 milioane de lei.

"Anumite materiale din cadrul Poliţiei Române, şi mă refer aici la pistoalele tip Carpaţi, sunt modelul 1974. A fost şi este nevoie de o înnoire a tehnicii folosite de poliţişti. Procedurile au fost conform reglementărilor legale în vigoare. În urma caietului de sarcini întocmit de IGPR, s-au prezentat mai mulţi operatori economici. Câştigător a fost declarat un operator economic din România, care a prezentat o ofertă cu un raport preţ/calitate foarte bun. Prețul unui pistol este de 1600 de lei. Este singurul operator economic care a acceptat clauza de offset şi anume ca o parte din valoarea contractului, până la 80%, se va întoarce către statul român", a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, la Antena 3.

"Pe data de 8 mai, au fost trimise aceste invitaţii pentru participarea la această atribuire a contractului, cu termenul pe data de 11 mai, undeva la ora 15.00. Nu putem vorbi de a profita de starea de urgenţă", a mai spus Georgian Drăgan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel