Poliția turistică, pe litoralul românesc. Propunerea ministrului Turismului

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre propune înfiinţarea unei poliţii turistice pentru fiecare staţiune, desprinsă din rândul poliţiei locale. Noua structură va putea sancţiona acţiunile non-conforme şi comportamentul turiştilor care nu respectă recomandările specifice sau generale precum indicaţiile salvamarilor sau ale salvamontiştilor. 

"Cred că trebuie să vorbim cu asociaţiile respective, adică Asociaţia Municipiilor din România (AMR), Asociaţia Oraşelor din România (AOR) şi Asociaţia Comunelor din România (ACR), dacă introducem poliţia turistică, în funcţie de bugetele pe care le au, dacă pot organiza genul acesta de poliţie la nivelul aparatului local, adică din poliţia locală să se facă şi această chestiune poliţia turistică", a declarat Dobre. 

Chestionat în legătură cu atribuţiile acestui nou serviciu de poliţie, ministrul Turismului a afirmat că poliţia turistică ar trebui să-i sancţioneze direct inclusiv pe turiştii care nu respectă recomandările şi restricţiile impuse de salvamari sau salvamontişti. 

"În proiectul de lege există drepturi şi obligaţii la turişti. Statul vine şi instituie o cheltuială publică pentru ceea ce înseamnă activitatea de salvamar. Când este afişat steagul roşu, atunci toţi cetăţenii sunt informaţi că există un pericol pentru sănătatea şi pentru integritatea lor. În momentul în care salvamarul intervine, cred că se instituie o cheltuială suplimentară, dar lăsând la o parte cheltuială suplimentară, deja intervine partea de risc şi salvamarul poate să păţească ceva, Doamne fereşte, şi atunci cred că trebuie să existe şi noţiunea de amendă, nu? Avem şi drepturi, dar avem şi obligaţii în acelaşi timp...Cu cei din Salvamont am tot discutat, pentru că peste tot pe unde am participat la aceste dezbateri publice, i-am avut prezenţi şi pe cei din Salvamont. Şi dânşii se gândeau la o variantă de genul acesta, mai ales în zonele unde există, cel puţin iarna, pericol de avalanşe sau mai sunt momente când apare tot felul de evenimente naturale care pot duce la alunecări de teren şi exemplele pot continua. Şi acolo să existe anumite momente în care să previi, să informezi cetăţenii să nu se ducă în zonele respective, dar dacă nu ţin cont şi intră într-o zonă de risc, atunci într-adevăr să discutăm despre o sancţiune. Nu ştiu, rămâne de văzut şi de stabil", a subliniat Mircea Titus Dobre, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel