Polițiștii amenință PSD. Președinte de partid: "S-a aplicat legea"

Mai mulți polițiștii locali amenință că nu vor mai vota PSD după anunțul că peste 300 dintre ei vor fi concediați.

Se întâmplă la Buzău unde noua organigramă a Primăriei a fost aprobată. În urma documentului, aproximativ 300 de poliţişti locali vor rămâne fără locuri de muncă. Noua organigramă a fost adoptată cu majoritatea voturilor consilierilor PSD, ALDE şi PNL la care s-a alăturat şi consilierul PMP, Ion Marin, în timp ce independentul Constantin Ionescu, alături de consilierii PSRo şi celălalt ales al PMP, au votat împotrivă.

Deși au votat aproape toate partidele, țap ispășitor a ieșit PSD-ul, dovadă că polițiștii amenință că nu le mai dă votul.

Marcel Ciolacu, șeful PSD Buzău, a spus că în cazul polițiștilor locali se aplică legea, dar îi asigură pe aceștia că vor fi găsite soluții.

"Nu pot solicita nici primarului, nici consilierilor locali, nici consilierilor județeni să încalce legea. Acolo este un act al Curții de Conturi. Chiar dacă actul este atacat în instanță, nu au nicio treabă punerea în aplicare și procesul din instanță. Felicit PNL că nu a folosit acest necaz al oamenilor. Nu l-au folosit în scop politic. Este cel mai urât lucru, în politică, să folosești un necaz al oamenilor. Un politician nu poate face o mizerie mai mare decât acest lucru. Vorbesc cu oamenii. Sunt ferm convinsc că se vor găsi soluții. Vor fi și oameni nemulțumiți, dar domnul primar Toma nu mai putea rostogoli acest lucru sau nu mai putea să se ascundă în spatele Consiliului Local. Exagerările duc la un astfel de deznodământ trist", a zis deputatul Marcel Ciolacu, lider PSD.

Primarul Constantin Toma a explicat că niciodată nu a vrut să dea oameni nevinovați afară.

"Nu am avut niciodată intenția să dau afară niște oameni nevinovați. Am o hotărâre a Curții de Conturi care spune că în Poliția Locală Buzău vor rămâne doar 138 de polițiști. La 1000 de locuitori trebuie un singur polițist. Așa spune legea. 323 de polițiști erau în plus la Buzău. Din păcate, acești polițiști au fost angajați ilegal, pe bază de contract, fără a se aviza organigrama la Agenția Națională a Funcționarului Public. Noua organigramă va fi fără cei 323 de polițiști pe care Curtea de Conturi i-a declarat ilegal angajați. Nu am nicio firmă de pază și nu am nicio legătură cu vreo firmă de pază pentru a face lobby", a spus Constantin Toma.

Primarul a explicat că aceste măsuri trebuie luate în încercarea de a relansa Buzăul. Era destul de evident că Poliţia Locală nu poate funcţiona cu un aparat atât de încărcat. În plus, primarul nu a tăiat în carne vie cum lasă să se înțeleagă adversarii politici. Ca o măsură de protecţie socială, Constantin Toma a declarat că va ruga firmele de pază din municipiul Buzău să angajeze personal din rândul poliţiştilor locali disponibilizaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel