Polițiștii amenință cu proteste de amploare

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, ameninţă să declanşeze proteste dacă poliţiştii nu vor primi mai multe fonduri. 

"Ne consultăm membrii şi dacă nu vom primi răspunsuri ferme, scurte, în termen de o săptămână, vom face ce ne permite legea: mitinguri, pichetări şi ce Dumnezeu vom putea face, cu respectarea legii", a afirmat Coarnă, luni, după întâlnirea cu ministrul de Interne, Carmen Dan. 

El a spus că nu crede că discuţiile de luni de la MAI au fost inutile, dar apreciază că s-au purtat într-o logică a îndepărtării de subiectul "care arde". 

"Am discutat dimprejur, am discutat altceva. S-a încercat printr-o manipulare ieftină, o diversiune ieftină, să ne arunce nouă în braţe Statutul poliţistului: 'Faceţi-l voi singuri'. Nicio problemă, eu îl fac. Dar nu ăsta era fondul problemei, noi nu am venit pentru statut astăzi. Pentru mine, important este de mâine poliţistul să nu mai meargă singur în patrulă, poliţistul să aibă vestă, să aibă pistol, să aibă maşină, să aibă benzină", a adăugat Dumitru Coarnă, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, niciun poliţist nu a murit din cauza Statutului poliţiştilor şi s-a arătat sceptic că prim-ministrul Mihai Tudose va reuşi să aducă în sistem 10.000 de poliţişti. 

La discuţiile cu ministrul Carmen Dan au participat reprezentanţii mai multor sindicate ale poliţiştilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel