Polițele RCA s-au scumpit cu 130%. Scandal național: Dovada care contrazice ASF

Discuțiile dintre transportatori și ASF au eșuat. ASF susține că nu au fost majorate tarifele RCA în 2015. Dovezile clare contrazic ASF. 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) consideră că în urma întâlnirii avute astăzi, 19 februarie 2016, între Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), companiile de asigurări care emit RCA și transportatori, discuțiile au eșuat, iar piața RCA este lăsată să intre în colaps.

ASF susține că nu au existat majorări ale tarifelor RCA în 2015, contrar dovezilor transmise de UNTRR (Vezi foto). Pentru un tir a fost plătită în 2014 o poliță RCA de șase mii de lei și în 2015 a fost plătit cu 130% mai mult pentru același tir, treisprezece mii de lei.

UNTRR solicită intervenția Parlamentului, comisiilor de specialitate- Comisia de Transport și Infrastructură din Camera Deputaților și Comisiei de Buget Finanţe din Senatul României, care au organizat întâlniri pe tema RCA, având în vedere că marți, 23 februarie 2016, noua lege RCA urmează să fie trimisă în Parlament.

UNTRR solicită Parlamentului, Guvernului, Consiliului Concurenței și ASF limitarea valorii RCA/carte verde, cel puțin pe o perioadă de un an, la valori normale de maximum 5.000 de lei pe 12 luni pentru autovehiculele comerciale de mărfuri și persoane care fac transporturi rutiere internaționale și naționale, la maximum 2.000 lei pe 12 luni pentru autovehiculele de transport public local și la maximum 300 lei pe 12 luni pentru autoturisme. Dacă în anul 2012, costul mediu cu o asigurare RCA pentru un autovehicul de transport mărfuri pe 12 luni, care efectua transporturi rutiere internaționale era de 1.200 lei, în 2014 a ajuns la 4.000 de lei, în 2015 la 15.000 de lei, anul viitor ne așteptăm să atingă nivelul minim de 60.000 de lei, iar în maximum 5 ani să depășească valoarea celor mai scumpe autovehicule noi - peste 96.000 euro!!!, precizează UNTRR. 

Industria de transport rutier va intra în faliment dacă aceste tarife se mențin și vor crește în continuare cu același ritm, urmând ca persoanele fizice să acopere găurile din sistemul RCA, conchide UNTRR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel