Polen, propolis, lăptișor de matcă: efecte adverse. Mare atenție!

Persoanele alergice la polen pot suferi efecte adverse în cazul în care iau tratamente cu produse apicole: polen, propolis, lăptișor de matcă.

Specialiștii avertizează că există o serie de precauții ce trebuie respectate în cazul terapiei cu produse apicole. Mare atenție trebuie să aibă persoanele care suferă de alergie la polen. 

„Polenurile se găsesc în toate produsele apicole, inclusiv miere”, semnalează experții agenției franceze de siguranță alimentară. De aceea, granulele de polen, propolisul, lăptișorul de matcă, uneori și mierea sunt contraindicate pacienților cu alergie la polen sau la venin de albine, chiar și anumitor pacienți cu astm. 

Aceștia pot dezvolta efecte adverse precum agravarea simptomelor alergice, urticarie, eczeme, rinită alergică, conjunctivită, probleme respiratorii, crize de astm, iar în cazurile severe poate apărea șocul anafilactic. 

Când intenționezi să iei suplimente pe bază de produse apicole, cere sfatul unui medic. Dacă știi că ai o predispoziție alergică, începe cu o cantitate mică, pentru a testa sensibilitatea la ele. Dacă ai o senzație de iritație pe gât, pielea ți se înroșește, se umflă buzele și nu mai poți respira ușor, renunță la produsul luat și mergi la medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel