Podărenii din Dolj, invidiați de craiovenii de la periferia orașului

Locuitorii comunei Podari, județul Dolj, au primit vineri seară vizita candidaților USL la președinția Consiliului Județean Dolj și Primăria Craiova, Ion Prioteasa, respectiv Lia Olguța Vasilescu, prilej cu care s-a lansat în cursa pentru primăria localității din partea USL Constantin Gheorghiță, actualul edil-șef, potrivit unui comunicat de presă.

Întâlnirea de vineri seară a prilejuit candidatului USL la Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu, ocazia să precizeze că mulți locuitori care trăiesc la periferia Craiovei își doresc să locuiască în Podari, în acest fel ei putând beneficia de condiții de trai mai bune decât în municipiu.

„Trebuie să vă mândriți cu primarul dumneavoastră. Eu am trecut prin toate cartierele mărginașe ale Craiovei, unde nu există apă, canalizare și asfalt. Oamenii mă întreabă dacă nu există vreo soluție ca să se dezlipească de Craiova pentru a se lega de comunele limitrofe pentru că iată ce s-a făcut la Podari. Există apă, există canalizare, s-au asfaltat drumurile, iar în Craiova se trăiește ca în Evul Mediu, dar se plătesc taxe și impozite la nivel de oraș”, a afirmat Olguța Vasilescu, care și-a exprimat în continuare speranța ca, după alegerile locale, să facă ”echipă pentru zona metropolitană” cu primarul Constantin Gheorghiță.

În același context, președintele Consiliului Județean Dolj și candidat din partea USL pentru un nou mandat, Ion Prioteasa, a precizat că localitatea Podari este una dintre cele mai dezvoltate comune din România, apreciind că localitatea are nevoie în continuare de primarul Constantin Gheorghiță pentru a se dezvolta, ”un primar care, dacă nu ar fi existat, ar fi trebuit inventat”.

”La ora actuală, Podariul este una dintre cele mai dezvoltate comune din România.(...) Nu a fost proiect cu fonduri europene pe care primarul să nu-l fi accesat. (...) Sunt lucruri pe care nu îndrăznim să le promitem, pentru că întâi vrem să le facem, după care să ne lăudăm cu ele”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj și candidat din partea USL la un nou mandat, Ion Prioteasa.

Totodată, primarul comunei Podari și candidat din partea USL pentru un nou mandat, Constantin Gheorghiță, și-a exprimat regretul că ”singurele lucruri care au rămas nefăcute sunt introducerea apei și a canalizării în Braniște - Balta Verde și Livezi – Gura Văii”, iar singura lui vină a fost că era de la PSD.

”Pentru locuitorii din Braniște și Balta Verde am depus două proiecte pentru apă și canalizare, însă nu ni s-au dat banii necesari pentru că eram de la PSD”, a mai spus primarul comunei Podari, care a primit asigurări din partea secretarului de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Mihai Fifor, că „pe mandatul Guvernului USL proiectele de dezvoltare ale comunei Podari nu vor mai fi blocate la București. Locuitorii comunei Podari, beneficiari ai realizărilor de aici, sunt echipa pe care primarul Gheorghiță se bazează în aceste alegeri”.

La evenimentul din comuna Podari au mai participat și deputatul PNL Mihai Voicu, vicepreședintele PSD Cristinel Iovan și președintele Agenției Domniilor Statului, Dan Mogoș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel