Pocora, către un ministru al lui Cioloș: Să nu agite pe toată lumea

Legea privind indemnizaţiile pentru creşterea copiilor este bună şi nu trebuie modificată pentru un caz izolat, a declarat, marți, deputatul liberal Cristina Pocora. Ea susține că ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, poate veni cu o soluţie dacă există o presiune pe buget, "nu să agite pe toată lumea". 

'În momentul de faţă avem un fals subiect în dezbatere, care nelinişteşte foarte mulţi proaspăt părinţi şi viitori părinţi, pentru că am văzut că ministrul Muncii a prezentat o situaţie care se întâmplă: o indemnizaţie care ajunge la o valoare foarte mare. Dar, dincolo de asta, legea este bună. Este nevoie să stimulăm natalitatea, este nevoie să stimulăm şi să susţinem familiile. Legea este bună, părinţii să stea liniştiţi, dacă domnul ministru are în cap o idee, are în minte un plan, cred că cel mai bine este să îl spună public, să îl discutăm. Dincolo de asta, să luăm în continuare măsuri care să susţină natalitatea, nu să agite pe toată lumea', a afirmat Pocora, la Parlament.

Citește și: Indemnizația pentru creșterea copilului de 35.000 de euro, suspendată

Ea a mai spus că, dacă ar fi o presiune pe buget, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, ar veni cu o soluţie, adăugând că Guvernul are toate instrumentele să remedieze eventualele probleme de aplicare.

'Mesajul este limpede: trebuie să susţinem natalitatea, cred că astfel de comunicări nu îşi au rostul pentru un singur caz izolat cum ni l-a prezentat domnul ministru. Când vorbim de indemnizaţia pentru creşterea copilului nu trebuie să avem în minte acest caz izolat, ci trebuie să ne gândim cu ce măsuri am putea să venim în plus să susţinem creşterea natalităţii', a explicat Pocora.

Ministerul Muncii a prezentat un studiu care arată că un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 de beneficiari de ICC (indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului), adică 242 de persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 de euro.

Luni, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a precizat că actualul Guvern nu va tăia şi nici nu va plafona indemnizaţia pentru creşterea copilului, iar forul legitim care are posibilitatea de a schimba aceste lucruri este Parlamentul, cel care a iniţiat această legislaţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel