PNŢCD va fi suspendat din PPE. Wilfried Martens: ''Nu există nicio certitudine legată de cine este preşedinte şi reprezentant legal al PNŢCD"

European elections
European elections

Partidul Popular European va decide, marţi, suspendarea PNŢCD din rândurile sale ca urmare a disputelor dintre diversele facţiuni ale acestei formaţiuni politice.

[caption id="attachment_120859" align="alignleft" width="300" caption="Wilfried Martens"][/caption] Potrivit unor surse apropiate popularilor europeni, contactate de Agerpres, liderul PPE Wilfried Martens a trimis o scrisoare către PNŢCD în care afirmă că nu există nicio certitudine legată de cine este preşedinte şi reprezentant legal al PNŢCD.

Drept consecinţă, preşedinţa PPE a decis în 22 octombrie 2011 să propună Adunării Politice a PPE, la următoarea întâlnire a acesteia, ca PNŢCD să fie suspendat până când va fi confirmat preşedintele şi reprezentantul legal al partidului, se menţionează în scrisoare. Lucrările Adunării Politice a PPE au loc luni şi marţi la Bruxelles, scrie Agerpres.

Conform aceloraşi surse, la nivelul conducerii PPE nu este bine primită intenţia liderului ţărănist Victor Ciorbea de a veni luni la Bruxelles pentru a-i convinge pe liderii popularilor europeni să amâne suspendarea PNŢCD din PPE sau chiar să o blocheze, până când diferendele din interiorul partidului vor fi tranşate în justiţie, aşa cum a declarat recent Ciorbea.

O asemenea decizie legată de disputele din PNŢCD este aşteptată, miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, după ce Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză grupării conduse de Victor Ciorbea.

Victor Ciorbea şi Teodor Mărieş au semnat sâmbătă un protocol de colaborare între PNŢCD şi Asociaţia 21 Decembrie 1989, pentru constituirea unei alianţe politico-civice intitulată "Calea Dreaptă", în perspectiva alegerilor de anul viitor. Ciorbea a mai anunţat că este în tratative avansate cu câteva asociaţii monarhiste şi cu Alianţa Civică, ceea ce va permite PNŢCD să se prezinte la alegeri ca o alternativă viabilă la cele două alianţe de partide din prezent.

De asemenea, Victor Ciorbea a precizat că au eşuat discuţiile cu gruparea lui Aurelian Pavelescu, pentru o eventuală reunificare a celor două grupări.

PNŢCD, suspendat din PPE. Wilfried Martens: Nu există nicio certitudine legată de cine este preşedinte şi reprezentant legal al PNŢCD" Citește și: Ciorbea a încheiat o alianţă, dar nu a reuşit reconcilierea în interiorul PNŢCD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel