PNRR-ul României, criticat din nou de Comisia Europeană. Au fost depistate noi greșeli. Consilier în PE: O sursă continuă de rușine profundă

PNRR-ul României, criticat din nou de Comisia Europeană. Au fost depistate noi greșeli / Foto: Pixabay
PNRR-ul României, criticat din nou de Comisia Europeană. Au fost depistate noi greșeli / Foto: Pixabay

PNRR-ul României este din nou dur criticat la Bruxelles. Comisia Europeană a transmis noi obervații și critici dure la adresa documentului.

În timp ce PNRR-urile altor țări sunt aprobate pe bandă rulantă, fără prea multe observații, PNRR-ul României pare a fi încă departe de a fi aprobat de Comisia Europeană. Autoritățile de la noi au primit noi observații privind Planul Național de Redresare și Reziliență, asta după ce la mijlocul lunii iunie primise deja mai multe recomandări. Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, a spus ce nereguli au fost găsite de această dată.

"E clar! România oamenilor onești este făcută, din nou, de rușine. PNRR-ul este, încă o dată, aspru criticat. Ce se critică? Exact ce am spus de multe ori în spațiul public, adică: sutele de milioane plătite pe consultanță, investițiile care nu contribuie la dezvoltarea țării, așa cum sunt pistele pentru bicicletă și costurile colosale de aproape 300 de milioane de euro. Se critică dur lipsa de transparență în dezvoltarea planului, faptul că nu există date și referințe despre consultările cu societatea civilă, sindicatele, patronatele, etc..

 

"Încercarea României de a păcăli Comisia Europeană"

Cel mai aspru se critică, evident foarte diplomat, încercarea României de a păcăli Comisia Europeană, prin așa zisa "lipsă de atenție" când se umflă prețurile din justificare în buget. Ce rușine pe acest popor din cauza unora care sunt educați doar pe hârtie și care tot se bat cu pumnul în piept că sunt cei mai buni dintre cei buni. Iată, ne-au demonstrat că nu sunt deloc buni și că vorba nu e același lucru cu practica, cu fapta. În acest context România nu cred că va primi avansul de 13% anul acesta și tare mă tem că în 2026 vom da mulți bani înapoi. Evident, spun noi, cetățenii, pentru că cei care au dezvoltat planul vor pleca. Probabil din acest motiv vor să păcălească și să își umple buzunarele.

Planul nu este pentru români, deși pentru ei ar trebui sa fie. Ar trebui sa fie pentru toți cei care se confruntă cu dificultăți, pentru pensionarii cu pensii de 800 de lei pe lună, pentru copiii care merg flămânzi la culcare, pentru tinerii fără loc de muncă, pentru toți, pentru țară și dezvoltarea ei. Din păcate, până acum, este o sursă continuă de rușine profundă. Păcat!", a scris Marius Tudor pe pagina sa de Facebook.

Marius Tudor: Lipsă de competență în formă continuată

Contactat de jurnaliștii DC NEWS pentru mai multe informații, Marius Tudor a precizat că aceste noi observații au fost făcute deoarece procesul de evaluare continuă în cazul României. 

"Este evident un pas normal in procesul de evaluare, însă duritatea observațiilor si mai ales natura acestora pun imense semne de întrebare cu privire la calitatea și experiența profesionala a celor care dezvoltă planul. Din acest motiv nimic nu poate argumenta și acest eșec. De aceasta dată vorbim despre lipsă de competență în formă continuată, care o să coste scump România la momentul și după implementarea acestui plan. De ce? Pentru ca se insistă, cu orice preț ca planul sa fie aprobat, și nu se iau măsuri ca forma sa finală să fie una fără cusur.", a mai spus Marius Tudor pentru DC NEWS.

Reamintim că alte observații au fost trimise de către Comisia Europeană României pe data de 11 iunie. Atunci, Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor Europene a decis să lanseze pariuri pe Facebook afirmând că " dacă PNRR nu este aprobat, îmi dau demisia".

VEZI ȘI: Ghinea, pariuri pe PNRR după criticile Comisiei Europene. Consilier în PE: Demisia nu ne-ar încălzi cu nimic. Planul nu e jucăria cuiva!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel