EXCLUSIV  PNRR-ul portughez, primul depus în UE. Pedro Marques, explicaţii la DCNEWS TV: Un plan al întregii ţări. Avem nevoie de bani ACUM

Facebook Pedro Marques
Facebook Pedro Marques

Europarlamentarul Pedro Marques, vicepreşedintele grupului S&D din Parlamentul European, a explicat la DC NEWS TV cum a abordat Portugalia PNRR-ul, cum a negociat cu Comisia Europeană, dar şi cum s-a negociat în interiorul ţării. 

"Situația în țara mea este una foarte pozitivă, am fost primul stat membru care a depus PNRR-ul la Bruxelles.

Planul a fost pre-negociat și a fost mult de lucru între Guvernul portughez, condus de Antonio Costa, și CE. Ceea ce așteptăm acum este o aprobare simplă pentru Portugalia dar și pentru celelalte state membre, când planurile acestora vor fi depuse pentru că este necesar ca aceşti bani să meargă către economiile noastre.

Și în același timp este nevoie de bani nu numai pentru restructurare sustenabilă și digitalizare, dar și pentru dimensiunea socială a Europei. Pentru că impactul COVID-19 a fost atât de puternic, a generat pierderea locurilor de muncă, a afectat viața oamenilor și avem nevoie de acești bani acum.

Și avem nevoie să ne adresăm și problemelor regionale, pentru că acestea sunt diferite de la o regiune la alta.

Deci o aprobare rapidă a planurilor, după exemplul țării mele, care a fost prima țară care l-a depus și o aprobare rapidă din partea Comisiei pentru că acești bani trebuie să ajungă în economii și să rezolve problemele sociale", a declarat Pedro Marques la DC NEWS TV, în emisiunea "Din Culisele Europei".

PNRR-ul portughez, discutat la nivel naţional şi local 

Întrebat dacă, spre deosebire de cel românesc, PNRR-ul portughez a fost prezentat în Parlament concret, Pedro Marques a spus că discuţiile nu s-au purtat doar la nivel naţional, ci şi la cel local. 

"Da, a fost o discuție extinsă. A fost o discuție de asemenea și cu partenerii locali, cu comunitățile locale, nu doar la nivel național, li s-a creat cadrul municipalităților să-și prezinte opiniile. În țara mea nu avem o organizare administrativă regională, dar au fost discuții la nivel sub-regional și la nivelul Parlamentului Național de asemenea.

De asemenea a fost o discuție inițială cu CE, pe probleme tehnice, a fost o largă discuție pe probleme politice și sociale privind PNRR.

Așadar când a fost depus primul Plan la nivelul CE, avusesem deja multe discuții la nivel național. Este un Plan al întregii țări și cred că aceasta reprezintă o parte a succesului a strategiei Guvernului Portughez și de aceea mă aștept ca planul să fie aprobat rapid", a mai spus europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel