PNRR, respins din nou. Marius Tudor: "Amatorismul redactării este aspru criticat de Comisie". Ce greșeli au fost găsite

Mariu Tudor, despre greșelile din PNRR / Foto: Pixabay
Mariu Tudor, despre greșelile din PNRR / Foto: Pixabay

Comisia Europeană a transmis proiectul PNRR înapoi cu zeci de observații.  Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, a spus care ar fi cele mai grave greșeli identificate în documentul trimis de România.

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost trimis înapoi de Comisia Europeană cu zeci de observații. Se întâmplă în timp ce PNRR-urile altor țări vor fi aprobate săptămâna viitoare. Este vorba despre Spania, Portugalia și Grecia. În documentul României, care are 1350 de pagini, au fost găsite mai multe greșeli destul de grave. Marius Tudor, consilier în Parlamentul European a explicat ce anume i-a făcut pe membrii Comisiei să respingă proiectul României și să îl trimită înapoi pentru noi corecturi.

"Comisia Europeană va aproba săptămâna viitoare PNRR-ul Spaniei, al Portugaliei și al Greciei. România trebuie să mai aștepte până în toamnă, însă, mă întreb: Câtă rușine mai poate suporta România până când executivul Uniunii Europene, Comisia Europeană, ne va aproba PNRR-ul? Sunt conștient că a fost nevoie de multă muncă să dezvolți 1350 de pagini și alte sute de pagini ale anexelor. Este un efort care merită apreciat, dar mai multă atenție și responsabilitate nu făceau rău deloc. Exact așa cum am spus, de multe ori, public, și în presa și în emisiuni, amatorismul redactării planului este aspru criticat de Comisie. Nu am spus-o cu rea voință, absolut deloc, ci din îngrijorare pentru oameni, care trebuie sa fie beneficiarii finali ai acestui plan, a căror viață trebuie să fie mai bună.

Stilul pur melancolic, visător al "scrisorii" care te pregătește pentru citirea grămezii de pagini a stârnit multe zâmbete, iar câteva cacofonii au loc de cinste în textul redactat, probabil, pe fugă, în încercarea de a convinge Comisia că suntem buni și merităm banii. Lipsa de coordonare între cei care l-au redactat, în tihnă, ne pune iar în situația de a fi arătați cu degetul. Una se spune în descrierea planului și alta se cere în anexe și în buget. De exemplu, multe prețuri din descrierea planului nu corespund cu cele din anexe sau lipsește sursa datelor folosite pentru justificare. În alte cazuri lipsește chiar sursa de finanțare, se mănâncă multe semne de punctuație și se fac repetiții inutile. Of, mult a fost, mult a mai rămas! Vă spun mai multe săptămâna viitoare, în direct, la TV! Până atunci rămâneți sănătoși!", a scris Marius Tudor pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: PNRR, retrimis de Comisia Europeană cu zeci de observații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel