EXCLUSIV  PNRR. Ghinea: Veste bună pentru mediul de afaceri. Banii vin imediat, dobândă aproape de zero

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunţat, în direct la DC News, unul dintre cele mai importante proiecte din cadrul PNRR pentru mediul de afaceri din România. 

"Am adus acest PNRR în acel punct de echilibru între a împăca viziunile. Mai avem încă de negociat irigaţii, gaze, autostrăzi... Avem pe educaţie o înţelegere foarte bună, o componentă foarte avansată; pe sănătate la fel. Avem 1,5 miliarde de euro – iar aceasta este vestea bună pentru mediul de afaceri – instrumente financiare. Asta înseamnă că vor fi cu BEI. Imediat ce avem PNRR-ul semnat, Guvernul semnează un acord cu Banca Europeană de Investiţii care imediat desemnează bănci locale pentru această injecţie rapidă de capital în economia românească. 400 de milioane pentru un instrument de solvabilitate, care înseamnă că acele companii afectate de criză primesc un credit punte pentru a trece criza 100% garantat de către BEI şi la o dobândă aproape de zero.

Dobânda va fi cu perioadă de graţie, tu primeşti un colac de salvare din partea băncii până trece criza. Îţi reiei activitatea şi începi să plăteşti la dobândă aproape de zero. Ceea ce mi se pare un instrument potrivit. Nu mai stăm cu dosare şase luni să le verifice o instituţie a statului. Te duci la bancă, banca are garanţie din partea statului prin BEI, astfel încât dacă tu pui zece lei garanţie, banca poate să dea 30 – 40 de lei garanţie reali.Acesta este un instrument pe care l-am negociat mult cu BEI.

Va mai fi un instrument pentru digitalizare, pentru firme care vor să se digitalizeze şi va mai fi un instrument pentru IMM-uri, special pentru dezvoltare, tehnologizare şi aşa mai departe", a declarat Cristian Ghinea în cadrul emisiunii "Din Culisele Europei - All about EU", realizată de Claudia Ţapardel la DCNews TV.                                                                                                                   

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel