PNL-USR-PLUS-UDMR. Vulpescu (PSD): ANOMALIA din programul de guvernare! Nimeni nu a sesizat!

Ionuț Vulpescu  Foto: Crișan Andreescu
Ionuț Vulpescu Foto: Crișan Andreescu

Ionuț Vulpescu, parlamentar PSD, a spus că a sesizat o anomalie în programul de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR.

”Înainte de orice, ”audierile” de astăzi, ca întreg procesul de învestire a guvernului condus de Florin Cîțu, vor fi o pagină rușinoasă în istoria Parlamentului post-decembrist. Am asistat la o luare forțată în posesie a democrației românești și transformarea ei într-o formă lipsită de orice conținut. În ceea ce mă privește am refuzat să particip la o farsă, motiv pentru care, la audierea miniștrilor propuși pentru Guvernul României, i-am semnalat dlui Bogdan Gheorghiu, desemnat pentru portofoliul de la Cultură, o anomalie din programul de guvernare - program trimis de PNL cu câteva minute înainte de audieri, așa cum numai niște profesioniști care construiesc România normală o pot face. Anume, că ICR nu poate fi în subordinea Ministerului Culturii, cel dintâi având autonomie. Astfel, este "bizar", am spus, ca în programul de guvernare să apară negru pe alb că ICR e subordonat MC. Dl ministru a răspuns după chipul și asemănarea culturii celor care au scris programul de guvernare: "Aveți dreptate, este o "bizaritate"”.

Care, presupun, este nu o bizarerie ordinară, ci una rară, demnă de un guvern de salvatori ai patriei! Circulă, până la această oră, nenumărate știri pe această temă, dar nimeni nu a sesizat "bizaritatea" exprimării, darămite a gândirii din spatele acestui program.

Cât despre faptul că i-am semnalat domnului ministru că în 2021 sunt 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și astfel, mi-am îngăduit să întreb ce planuri are domnia sa pentru ediția specială a Festivalului Internațional Enescu din acest an, mi s-a răspuns că aniversari rotunde sunt și de la revoluția lui Vladimirescu, sau de la nașterea Regelui Mihai și a lui Brătianu.

Poate că nu ar fi o "bizaritate" să facem un eveniment unic, prin care să celebrăm toate aceste aniversări, eventual de Ziua Culturii, când vedem o singură dată pe an înalte chipuri din funcțiile de stat amintindu-și fie că e o panglică de tăiat undeva, fie că au un speech de rostit pe vreo scenă.Cum poți guverna când nu cunoști ierarhii și responsabilități pentru intervenții, programe și politici legitime în domeniul cultural?

Cum e posibil ca guvernarea prin punerea lacătului, în urma căreia independenții din sectorul cultural au fost cel mai afectați, să rămână pe mâinile cuiva care în loc să lucreze pentru eficientizarea sectorului cultural-creativ (SCC) prin identificarea unor noi mecanisme de finanțare, propune realizarea unei hărți a acestor sectoare, căci, nu-i așa, marile probleme pleacă din faptul că nu avem rute culturale desenate, cât mai artistic eventual, așa încât domnul ministru să înțeleagă cum interacționează între ele? Mă tem că, și cu harta în mână, domnia sa va rătăci printre instituții, așa cum a rătăcit, se pare, și transferul de autoritate de la ICR la Ministerul Culturii. Dar poate inventează colegii domniei sale din guvern, unul mai manager(sic!) decât altul, GPS-ul dedicat special celor care răspund de destinul culturii naționale. Să nu se rătăcească pe potecile limbii române, printre altele”, a scris Ionuț Vulpescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel