PNL susține reducerea CAS cu 3%

chitoiu
chitoiu

Ministrul Finanțelor a anunțat, în cadrul ședinței PNL, că susține reducerea contribuțiilor la pensii (CAS) cu trei puncte procentuale. Daniel Chițoiu a precizat că această măsură va intra în vigoare din 2014, fiind prevăzută în proiectul de buget. Ministrul a precizat că urmează să discute această măsură și cu partenerii de alianță. 

"Am primit mandat pentru trei măsuri prioritare pentru bugetul pe 2014. PNL susţine reducerea CAS cu 3%. Ne-am asumat reducerea cotelor de contribuţie socială cu 5% pe intreg mandatul de guvernare", a declarat Daniel Chițoiu. În prezent, contribuţiile la pensii sunt de 20,8% din salariul brut la angajator şi de 10,5% la angajat.

Ministrul Finanțelor a declarat că a doua măsură fiscală este revizuirea sistemului de redevențe. Chițoiu a precizat că România se află pe ultimul loc în ce privește sistemul de redevențe și că "din revizuire trebuie să câștige atât statul, cât și companiile".

A treia prioritate a PNL este "alocarea în bugetul din 2014 de resurse bugetare în investițiile de infrastructură: drumuri naționale, autostrăzi, infrastructură locală, apărare împotriva inundațiilor, canalizare și alimentare cu apă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel