PNL, solicitare pentru Cioloș după cazul Hexi Pharma

Partidul Naţional Liberal solicită premierului Dacian Cioloş ca, în baza unei analize efectuate de o comisie multidisciplinară, pornind de la scandalul Hexi Pharma, să vină cu propuneri de înăsprire a legislaţiei, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu.

'Am făcut o analiză la nivelul partidului şi considerăm că, după toate datele pe care le-am analizat din media, e nevoie (...) de o schimbare de legislaţie. De aceea solicităm public prim-ministrului Dacian Cioloş să dispună constituirea unui colectiv complex, multidisciplinar, format din medici, biologi, ingineri în alimentaţie, chimişti, medici veterinari, jurişti şi alte categorii socio-profesionale, care să efectueze o evaluare cât mai profundă, exhaustivă chiar, a cazurilor posibile de alterare a sănătăţii cetăţenilor, că vorbim aici de dezinfectanţi, (...) că vorbim de medicamente, că vorbim de alimente.

Credem că, deşi în domeniul dezinfectanţilor avem norme europene, pentru România e nevoie de legi mult mai aspre, este nevoie de reglementări mult mai exigente', a precizat Eugen Nicolăescu.

Potrivit acestuia, PNL consideră că Executivul are 'datoria ca, în regim de maximă urgenţă, să facă o evaluare (...) şi să vină mai departe cu propuneri de schimbare de legislaţie'.

[citeste si]

'De înăsprire a legislaţiei care, din punctul nostru de vedere, să asigure micşorarea riscurilor, să micşoreze cauzele şi, totodată, să prevină asemenea situaţii. (...) Datoria noastră de partid politic responsabil este să solicităm Guvernului să intervină într-o asemenea situaţie. (...) Cred că este nevoie să depăşim normele pe care le avem în sensul de a face norme şi mai exigente, mai dure, poate chiar mai complexe decât avem astăzi. (...) Asta cred că trebuie făcut în maxim o lună de zile, ca undeva de la 1 iulie să avem o altă legislaţie, mult mai tare, mult mai dură, mult mai realistă până la urmă, pentru ţara noastră. Noi avem pe biocide norme europene. Se pare că nu ajung', a spus Nicolăescu.

El a susţinut că PSD 'încearcă să se caţere pe acest subiect, dovadă că încearcă să acopere campania electorală cu subiecte de altă natură'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel