PNL și PSD ”joacă cu tot ce au mai bun”. Emil Boc, comparație cu două echipe de fotbal rivale care trimit jucători la națională. ”Vor rămâne așa mereu”

Emil Boc compară PSD și PNL cu două echipe de fotbal rivale
Emil Boc compară PSD și PNL cu două echipe de fotbal rivale

Emil Boc compară PNL și PSD cu două echipe de fotbal rivale care joacă la națională. 

”Criza politică e închisă, în acest moment, dar e important dacă această coaliție va reuși să livreze lucrurile pe care le-a promis ca să-și păstreze utilitatea. Nu este o coaliție naturală, ci una de forță majoră, care, așa cum am mai spus, trebuie să-și demonstreze utilitatea prin lucrurile pe care le face pentru România.” a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, într-o intervenție audio, pentru Ziua de Cluj. 

Primarul liberal a adăugat: ”Spuneam, mai în glumă, mai în serios, ieri, comparând această coaliție cu două echipe de fotbal rivale, din punct de vedere istoric, și care, când trimit jucători la națională, joacă cu tot ce au mai bun, pentru interesul național, chiar dacă, apoi, se duc la cluburile din care fac parte, unde echipele de club sunt diferite și vor rămâne mereu așa.” El a mai spus că ”dacă nu duc până la capăt marile reforme ale țării, administrativă, să țină pandemia sub control, să crească nivelul de trai al oamenilor, să aducă România în Schengen, prin eliminarea MCV, să pună în practică ”România educată”, poate cel mai important proiect pe care-l avem acum, pentru că, până la urmă, educația stă la temelia modernizării unei societăți, dacă nu aduc factura la nivel controlabil, pentru a face față cetățeanul vremurilor în care trăiește, dacă nu va face aceste lucruri, această coaliție evident că n-o să reziste”. 

Emil Boc și-a exprimat încrederea, ca ”ultima încredere” pe care o mai primesc în această situație de criză. 

Klaus Iohannis: A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici

”Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize, nu,  și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea, este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest Guvern.

Dar nu numai probleme ne așteaptă și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. PNRR se cere implementat, sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor.

”Nu a fost simplu, cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu”

Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pentru a crește pensiile, toată lumea se așteaptă la investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și, pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități, este nevoie de un guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum, avem acest guvern.

Nu a fost simplu, cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliție, să vină împreună partide care, până mai ieri, s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi. 

Domnule prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, așteptările sunt mari, românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele pe care le-ați enunțat în programul de guvernare. 

Lumea s-a săturat de crize, de promisiuni, oamenii vor să vadă fapte, rezultate. Vă invit să le livrați. Vă doresc succes și sănătate!” spunea președintele Klaus Iohannis, în 25 noiembrie 2021, după ce miniștrii Guvernului Ciucă au depus jurământul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel