Cîțu și Ciolacu, premieri pe rând? Cîțu: Vom merge la Iohannis cu mai multe variante / Ciolacu dă „din casă”: Una din variante e rotația - UPDATE

 foto Facebook Florin Cîțu
foto Facebook Florin Cîțu

PNL și PSD au discutat azi despre persoana care va conduce Guvernul în noua Coaliție dintre PNL, PSD și UDMR. Și, se pare, liderii celor două partide vor înainta mai multe nume președintelui Klaus Iohannis.

UPDATE: După ce Florin Cîțu a declarat că vor merge la Cotroceni cu mai multe nume, președintele PSD Marcel Ciolacu a ieșit și el la declarații

Liderul PSD a confirmat că vor purta discuții cu președintele Iohannis, dar a dat mai multe informații decât Florin Cîțu

„Urmează să mergem la președintele României cu două variante”, a precizat Ciolacu. El a subliniat că una din variante e rotația, astfel încât președinții celor două partide vor fi premieri un anumit timp.

Notă: Modelul ar fi preluat după cel din Israel

Știrea inițială:

Totuși, Florin Cîțu nu a dorit să spună care vor fi aceste nume. El a dat asigurări că după ce numele pe care le vor înainta cele două partide vor fi discutate și cu președintele României, liderii celor două partide vor ieși public cu informații.

„În ceea ce privește premierul am discutat că vom merge la domnul președinte (n.r. - președintele României Klaus Iohannis) cu doar câteva variante și apoi vom ieși și le vom anunța public”, a precizat Florin Cîțu.

Întrebat dacă vor merge la consultări cu aceste variante, premierul interimar a precizat că vor fi întâi discuții cu președintele.

Florin Cîțu a evitat să răspundă întrebării dacă el e una dintre variante, precizând că după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis numele celor care ar putea prelua funcția de premier vor fi date publicității.

-----

„Cel mai bine ar fi decât să apară tot felul de informații pe surse, ca atunci când vom avea o concluzie, o vom prezenta”, a precizat Florin Cîțu, după negocierile dintre PSD și PNL de azi.

În ceea ce privește programul de guvernare acesta a precizat: „Ca principii am agreat forma finală de text. Sunt măsuri și pentru antreprenori și pentru partea cealaltă. Concret le veți vedea când le vom prezenta”.

În privința controversată a Secției Speciale, președintele PNL spune: „Am agreat că vom găsi o soluție care să respecte recomandările MCV”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel