PNL se contrazice după ce l-a anunțat pe Adrian Titieni pentru primărie

Adrian Titieni. Foto: Adevărul
Adrian Titieni. Foto: Adevărul

Secretarul generaş al PNL Bistriţa-Năsăud, senatorul Cristian Florian, a declarat luni, pentru AGERPRES, că actorul Adrian Titieni, bistriţean de origine, nu ar fi fost încă desemnat candidat al partidului pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa, deoarece acesta nu a fost validat de organizaţia municipală.

Precizarea vine după ce, în cursul dimineţii de luni, PNL a remis un comunicat de presă, semnat de co-preşedinţii judeţeni, Stelian Dolha şi Eugen Curteanu, în care se anunţa că 'Biroul Politic Judeţean al Partidului Naţional Liberal Bistriţa-Năsăud, întrunit duminică, 14 februarie, a hotărât prin vot desemnarea profesorului universitar dr. Adrian Titieni drept candidat al partidului pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa'.

'Încă nu a fost validat. Am văzut în presă că a ieşit cum că este validat. Cei doi co-preşedinţi de la municipiu s-au întâlnit cu cei doi co-preşedinţi de la judeţ şi cu mine, am vorbit şi am ajuns la concluzia că singura modalitate statutară de validare a candidatului este organul de conducere la nivel de municipiu, care se va întruni în această săptămână şi va da un vot de validare a candidatului. Nu înţeleg de ce a fost pripa asta. (...) Ieri, la judeţ, nu s-a validat niciun candidat, pentru că ieri nu aveam decizia municipiului', a declarat Florian.

În plus, secretarul general al PNL Bistriţa-Năsăud a ţinut să precizeze că Adrian Titieni nu este singura candidatură luată în calcul, ci va trebui ca organizaţia municipală să aleagă între el şi consilierul municipal Alin Seserman.

'Luaţi-o ca pe o rectificare. Vă daţi seama că, dacă ar fi fost ieri desemnat candidatul pentru Primăria Bistriţa, am fi şi avut conferinţă de presă, nu se dădea doar un comunicat. Eu am ţinut să spun lucrurilor pe nume şi să clarific. (...) Deocamdată există candidatura colegului nostru, Alin Seserman, o candidatură care va intra în dezbatere, şi această ultimă nominalizare', a mai spus Cristian Florian.

Potrivit senatorului PNL, Biroul Politic Municipal se va întruni marţi sau miercuri pentru a lua o decizie, existând posibilitatea ca anunţul final privind stabilirea candidatului să fie făcut în această săptămână.

Adrian Titieni, născut în 1963 la Bistriţa, este actor de teatru şi film şi rector al UNATC Bucureşti, mandat pe care l-a început în urmă cu patru ani. În cercetările sociologice comandate de PNL Bistriţa-Năsăud în ultima perioadă, au fost sondaţi doar membri de partid - senatorul Dorin Dobra, consilierii municipali Alin Seserman, Ioan Peteleu şi Sorin Hangan, precum şi consilierul judeţean Florin Urâte, însă niciunul dintre aceştia nu a obţinut un scor mulţumitor. În prezent, municipiul Bistriţa este condus de primarul Ovidiu Creţu (PSD), aflat la al doilea mandat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel