PNL reacționează după scandalul Firea-USR

 Filiala PNL Bucureşti susţine transparentizarea procesului din administraţia locală şi cere respectarea regulamentului pentru participarea cetăţenilor la şedinţele de Consiliu General al Municipiului Bucureşti

"Conform regulamentului Consiliului General, cetăţenii au dreptul să participe la şedinţele de Consiliu. Este responsabilitatea Primăriei Municipiul Bucureşti ca procesul de înscriere la şedinţe să fie transparent şi facil pentru cetăţeni, avându-se în vedere şi evitarea supraaglomerării sălii de şedinţe. Nu putem să nu remarcăm că, inclusiv cu acest proces de înscriere respectat, nu este pentru prima dată când dreptul cetăţenilor nu a fost respectat", se arată în comunicatul de presă. 

Totodată, liberalii susţin că, de-a lungul timpului, le-au fost semnalate situaţii repetate în care a fost refuzat accesul unor reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale la şedinţele Consiliului General, deşi aceştia făcuseră toate demersurile necesare, conform regulamentului. 

"Sancţionăm dur orice derapaj şi exces de putere din partea autorităţilor locale şi ne exprimăm pe această cale speranţa ca scandalul de joi să fi reprezentat un semnal de alarmă puternic, iar în viitor regulamentul să fie respectat şi excesele înlăturate", au transmis reprezentanţii PNL Bucureşti. 

Aproximativ 20 de cetăţeni şi reprezentanţi ai unor asociaţii au intrat, joi, la şedinţa de Consiliu General, creând o busculadă, după ce au aşteptat aproximativ o oră la intrarea în Primăria Capitalei, pentru a li se permite accesul. 

Primăria Capitalei a anunţat, joi, că reprezentanţii USR din Consiliul General al Municipiului Bucureşti care au fost implicaţi în incidentele de la şedinţa CGMB vor fi citaţi în faţa Comisiei Juridice şi de Disciplină a Consiliului General. 

"Un grup de cetăţeni, coordonaţi şi sprijiniţi de consilieri generali ai USR au pătruns azi ilegal în sediul Primăriei Capitalei şi în Sala de şedinţe a Consiliului General, provocând incidente violente care au culminat cu întreruperea şedinţei ordinare a Consiliului General. Printre aceştia se numărau membri ai unor ONG-uri precum 'OPTAR', Asociaţia 'Prelungirea Ghencea' sau 'Dăruieşte viaţa', precum şi câţiva ziarişti neacreditaţi. În cursul incidentelor au fost agresaţi trei poliţişti locali, care în urma evaluării medicale la Spitalul Universitar au fost diagnosticaţi cu contuzie toracică prin agresiune, contuzie umăr şi cot, respectiv contuzie lombară", a precizat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel