PNL, reacție dură după respingerea proiectelor de urbanism

PNL are o reacție dură după ce Consilierii generali din Bucureşti au respins toate cele şase planuri de urbanism pe care le-au avut pe ordinea de zi.

"Consilierii Generali ai Partidului Național Liberal constată cu surprindere și neplăcere, modul în care unii Consilieri Generali aparținând altor partide au ales să pună jocul politic în fața interesului bucureștenilor de a avea o capitală europeană cu o strategie de dezvoltare integrată.

Este pentru prima dată în ultimii ani când Consiliul General este pus în fața unei decizii privind o strategie pe termen lung referitoare la dezvoltarea urbanistică generală și unitară a Capitalei. Cu toate acestea, o parte din consilierii generali au ales să se împotrivească aprobării planurilor urbanistice care ar fi făcut posibilă adoptarea acestei strategii. Astfel, Bucureștiului și centrului istoric li s-a răpit șansa emancipării urbanistice și șansa unei dezvoltări demne de o capitală europeană. Se poate rata în acest fel, obținerea de fonduri europene și investiții de peste 300 milioane de euro. Nu în ultimul rând, se ratează realizarea unei infrastructuri turistice moderne și a unei zone de agrement și promenadă pentru bucureșteni.

Dacă în urmă cu trei ani CGMB a hotărât aprobarea și demararea PIDU, acest proiect beneficiind de o largă majoritate, marți, din cauza schimbării conjuncturii politice, o parte din consilieri au considerat că interesele electorale primează în fața intereselor de dezvoltare ale Bucureștiului.

Deși demararea proiectului a fost aprobată în urmă cu mai mulți ani, deși au fost organizate peste 20 de dezbateri publice, deși a existat o echipă de experți interni și internaționali care au elaborat această strategie, deși a existat un juriu format din somități ale lumii culturale și academice din România care au desemnat proiectul câștigător, niciunul dintre proiecte nu a întrunit majoritatea necesară aprobării. Am constatat, astfel, cu regret, că pentru anumiți consilieri și pentru anumite partide, cine taie panglica sau cine demarează un proiect, este mai important decât proiectul în sine și beneficiile aduse cetățenilor.

Toți Consilierii Generali PNL prezenți la ședința CGMB din data de 29.12.2015 au votat pentru aprobarea PUZ-urilor cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Bucureștiului. Din păcate, nu toți consilierii PSD, UNPR și PMP prezenți, au ales să și voteze aceste proiecte", scrie PNL într-un comunicat de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel