PNL i-a propus lui Bogdan Olteanu să-i ia locul lui Chițoiu

bogdan olteanu
bogdan olteanu

Partidul Național Liberal i-a propus viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, să-l înlocuiască pe Daniel Chițoiu în funcția de ministru al Finanțelor. Informația vehiculată de presă în ultimele săptămâni a fost confirmată, joi, de însuși Bogdan Olteanu, care a adăugat că a declinat oferta liberalilor și că, din informațiile sale, pentru portofoliul Finanțelor se pregătește Eugen Nicolăescu, actualul ministru al Sănătății.

"Nu a fost o propunere, a fost o discuţie, iar eu am transmis că voi rămâne la Banca Națională. Din ce știu la această oră, poziția va fi preluată de Eugen Nicolăescu", a declarat Bogdan Olteanu pentru Mediafax, precizând că nu are detalii, întrucât se află la Washington cu o delegație oficială.

Olteanu nu a precizat când anume a purtat aceste discuții cu liberalii.

Bogdan Olteanu a fost membru al PNL și președinte al Camerei Deputaților în perioada 2006-2008, între 2004 și 2009 ocupând funcția de deputat în Parlamentul României.

BNR ar fi trebuit să-l suspende pe Bogdan Olteanu din funcție dacă acesta accepta oferta PNL de a prelua ministerul Finanțelor.

Potrivit surselor politice citate de presă, președintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut demisia lui Daniel Chițoiu pentru că a luat decizii împreună cu premierul Ponta fără să consulte conducerea liberalilor, un alt element fiind și ancheta penală care o vizează pe Laura Chițoiu, soția vicepremierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel