PNL, în pragul scindării. Mandatul lui Antonescu, rediscutat. Se decide soarta USL

Ședință cu scântei la PNL. Biroul Politic Naţional al PNL decide mandatul preşedintelui Crin Antonescu, la negocierile din Uniunea Social Liberală pentru restructurarea Guvernului, transmite Agerpres.

Liderii Partidului Naţional Liberal  s-au reunit într-o şedinţă informală înainte de reuniunea Biroului Politic Naţional al formaţiunii, în care preşedintele partidului, Crin Antonescu, a cerut clarificări cu privire la mandatul său referitor la negocierile în USL.

Potrivit unor surse politice, şedinţa informală a avut loc la sediul central al liberalilor, fruntaşii liberali reconfirmând mandatul pe care Antonescu l-a primit anterior. Ulterior, conducerea lărgită a PNL s-a întrunit la Palatul Parlamentului.

Potrivit surselor DC News, este vorba despre cele două părți din PNL. Una care îl contestă pe Crin Antonescu, grupată în jurul fostului ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu, susținut de Dan Radu Rușanu.  De cealaltă parte este  gruparea formată în jurul președintelui partidului, Crin Antonescu, acesta fiind susținut de Marian Petreche, liderul liberal de la Ilfov și coordonatorul campaniei electorale pentru europarlamentare.

Decizia din cadrul liberalilor este hotărâtoare pentru soarta PNL, dar și a USL.

 Liderul liberalilor a declarat luni seară, că el a fost cel care a solicitat această şedinţă de urgenţă, după ce mai mulţi liberali, printre care fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi senatorul Sorin Ilieşiu, au făcut o serie de afirmaţii despre poziţia PNL faţă de USL.

 Sorin Ilieșiu este adeptul rămânerii PNL în USL și participarea liberalilor la alegerile europarlamentare și prezidențiale în cadrul USL, astfel încât, la finalul anului, PNL să fie în măsură să dea președintele sau premierul României în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel