PNL, partener cu Alianța USR - PLUS 2020. Orban: Nu ne batem. Să meargă pe mâna lui Iohannis

Orban
Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara referitor la USR-PLUS că oricine se implică împotriva actualei coaliţii de guvernare este un posibil partener, cu care liberalii nu se bat, deoarece adversarul este PSD-ALDE.

"Adversarul PNL este actuala coaliţie de guvernare iar bătălia noastră este pentru a înceta cât mai repede posibil această guvernare toxică, nocivă pentru România. Orice posibil partener care se implică alături de noi în bătălia cu actuala coaliţie de guvernare şi poate avea contribuţii în atingerea obiectivului de a pune punct acestei guvernări e un posibil partener cu care nu ne batem, pentru că adversarul este PSD-ALDE", a spus Orban la Digi24.

Liderul PNL a arătat că ar prefera ca USR şi PLUS să-l susţină la alegerile prezidenţiale pe preşedintele Klaus Iohannis.

"Sigur că am prefera în privinţa alegerilor prezidenţiale de anul acesta să meargă pe mâna preşedintelui Iohannis, pentru că este clar pentru orice om care ştie să citească sondaje şi care cunoaşte viaţa politică din România că preşedintele Iohannis are clar, de departe, cea mai mare şansă de a câştiga alegerile prezidenţiale. Apariţia unui alt candidat, să spun, pe dreapta nu va face altceva decât să amâne pentru un eventual tur doi şi într-un fel să creeze probleme suplimentare. Preşedintele Iohannis astăzi este clar liderul român cu cea mai mare credibilitate şi în România, dar mai ales la nivel european şi pe plan internaţional. (...) Preşedintele Iohannis este cel care întotdeauna a fost ultima redută în bătălia cu PSD-ul şi care a reuşit, sigur, în parteneriat şi cu noi şi cu opoziţia, să blocheze foarte multe iniţiative nocive pentru economia şi societatea românească. Deci, cred că susţinerea preşedintelui Iohannis este normală, firească şi ea ar trebui făcută şi de alţi actori politici din opoziţie", a afirmat Ludovic Orban.

Vezi și: Crin Antonescu, liste PNL europarlamentare. Ludovic Orban: Nu poți să trimiți un agarici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel