PNL, mișcare Cioloș. Omul lui propulsat în partid

Ionel Dancă este noul purtător de cuvânt al PNL. Acesta este un fost apropiat al lui Dacian Cioloș.

Vizavi de acest subiect, Ludovic Orban a spus: "Practic am luat decizia de a-l numi ca purtător de cuvânt pe Ionel Dancă și ca și consilier al Președintelui PNL pe Violeta Alexandru pentru că sunt doi oameni pe care îi cunosc, cu care am colaborat, oameni cu coloană vertebrală, oameni integri, oameni profesioniști".

Jurnalist: Domnule Dancă, este o premieră, avem un purtător de cuvânt care nu este membru de partid, ce vă propuneți în această postură?

Ionel Dancă: Vreau să mulțumesc în primul rând domnului Președinte, domnul Ludovic Orban pentru propunerea făcută, care evident mă onorează. Într-adevăr nu am mai fost membru de partid până în prezent. Este prima mea implicare politică și așa cum mi-am dorit dintotdeauna, atunci când m-am gândit că voi face acest pas, mi-am dorit să îl fac către PNL și dacă mi-ar fi propus cineva să fiu purtător de cuvânt al unui partid politic dintotdeauna mi-ar fi plăcut ca această poziție să mi-o asum la Partidul Național Liberal. Pentru acest lucru îi mulțumesc domnului Ludovic Orban pentru propunerea făcută. Voi depune adeziunea în Partidul Național Liberal în aceste zile și cred că dacă ne dorim cu toții un altfel de politică și un altfel de guvernare cred că oamenii cinstiți, integrii, profesioniști, competenți trebuie să intre în politică. Numai de pe margine nu se pot face foarte multe lucruri, experiența de anul trecut în cadrul Guvernului Cioloș mi-a demonstrat că se poate guverna cu oameni competenți, profesioniști și integrii și asta m-a determinat să accept provocare făcută de domnul Ludovic Orban și să intru în politică.

Jurnalist: Ce v-a determinat să ieșiți din Platforma România 100? Este această intrare în politică și un reproș că Dacian Cioloș nu face un pas concret pentru intrarea în politică.

Ionel Dancă: Nu am ieșit din Platforma România 100, sunt unul dintre inițiatorii platformei, activez în cadrul grupului de economie și antreprenoriat din cadrul Platformei România 100. Cred că simpla mea prezență aici arată că cele două forme de manifestare sunt convergente, nu divergente, eu cred că resursa disponibilă din cadrul Platformei România 100 este o resursă valoroasă pentru partidele care doresc să construiască o alternativă credibilă și care doresc să construiască speranța într-un altfel de guvernare.

Relația cu Dacian Cioloș

Jurnalist: Aș rămâne puțin, domnule Orban, la platforma România 100 și v-aș întreba dacă poate fi începutul unei regândiri a relației cu Dacian Cioloș, în sensul unei colaborări la alegerile europarlamentare?

Ludovic Orban: V-am spus din capul locului că obiectivul meu este să întăresc Partidul Național Liberal iar procesul de întărire a Partidului Național Liberal să aibă la bază ridicarea valorilor din interiorul Partidului Național Liberal și atragerea spre Partidul Național Liberal a unor persoane, a unor personalități cu competențe certe în anumite domenii, cu coloană vertebrală, morali, integrii, care să aibă capacitatea să contribuie la îmbunătățirea soluțiilor pe care le prezintă Partidul Național Liberal pentru rezolvarea problemelor cetățenilor români.

Încă nu s-a discutat nimic legat de această temă dar știți foarte bine că de-a lugul timpului, între Partidul Național Liberal și nu numai Dacian Cioloș, și alți oameni care au colaborat cu Dacian Cioloș, a existat o relație de convergență, de colaborare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel