PNL, mesaj în Parlament. Orban: Somăm Guvernul

PNL somează Guvernul să renunţe la transferul contribuţiilor de asigurări sociale de la angajator la angajat, a declarat, miercuri, preşedintele PNL Ludovic Orban. 

"În condiţiile în care s-a amânat aplicarea legii salarizării, în condiţiile în care nu va întra în vigoare de la 1 ianuarie 2018 legea pensiilor, somăm Guvernul să renunţe la transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, să renunţe la acest hocus-pocus fiscal-bugetar la care vrea să apeleze pentru a încerca să umple găurile în buget pe care le-au creat prin măsurile fanteziste pe care le-au luat. Transferul CAS va avea efecte extrem de negative în sectorul bugetar şi privat", a afirmat Ludovic Orban, la Parlament. 

El a criticat faptul că PSD a renunţat la adoptarea în acest an a noii legi a pensiilor. 

"Dragnea recunoaşte cu nonşalanţă că a minţit, că şi-a bătut joc de părinţii şi bunicii noştri în campania electorală, promiţându-le creşterea pensiilor şi salariilor, promiţându-le adoptarea unei noi legi a pensiilor de la 1 octombrie. Iată că PSD anunţă, prin vocea lui Liviu Dragnea, că nu va fi inclusă în legea bugetului de stat legea pensiilor şi că nu va fi aplicată legea pensiilor de la 1 ianuarie 2018", a susţinut Orban. 

El a adăugat că intrarea în vigoare a Legii salarizării s-a amânat cu două luni. 

"De asemenea, Dragnea recunoaşte că a minţit şi în privinţa Legii salarizării. S-a amânat intrarea în vigoare cu două luni şi cel mai probabil se va amâna la calendele greceşti, pentru că oricât ar încerca PSD să înscrie în partid instituţiile statului, economia reală, românească, refuză cu obstinaţie să se înscrie în PSD, să-şi ia carnet PSD şi se manifestă liber", a adăugat Orban. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel