PNL întoarce armele împotriva accizei la combustibil

pnl antonescu
pnl antonescu

Comisia de buget a respins Legea de aprobare a Ordonanței de Urgență prin care se introduce acciza suplimentară de 7 eurocenți la combustibil, după ce liderul deputaților liberali, George Scutaru, a anunțat că liberalii se vor opune pentru că  nu există garanții referitoare la modul în care Guvernul va folosi banii colectați.

Proiectul de lege se va discuta săptămâna viitoare.

Proiectul privind acciza suplimentară de 7 eurocenți la combustibil a fost gândit de un liberal, Relu Fenechiu, aflat acum după gratii. Președintele liberal, Crin Antonescu, a declarat recent că PNL susține în continuare acciza dacă banii colectați vor merge într-un fond pentru autostrăzi, nu la "clientela politică".

OUG privind acciza produce deja efecte.

"Grupul parlamentar liberal nu va vota acciza pe benzină şi motorină impusă de Guvernul Ponta. Mă refer la OUG 102/2013 care prevede intrarea în vigoare a accizei majorate cu 7 eurocenţi pentru combustibil, dar şi la OUG 111/2013 care prevede intrarea în vigoare a majorării accizei pe combustibil de la 1 aprilie, de astăzi. Facem acest anunţ deoarece proiectul de lege pentru aprobarea acestei Ordonanţe 111/2013 se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor", a spus Scutaru, citat de Mediafax.

El a arătat totodată că nu există garanţii privind modul în care Executivul doreşte să utilizeze aceşti bani.

"Nu votăm scumpirea benzinei şi motorinei, pentru că nu avem nicio garanţie asupra modului în care Guvernul Ponta doreşte folosirea acestor bani. Guvernul Ponta acţionează haotic, sunt declaraţii contradictorii din partea premierului, a ministrului de Finanţe, a ministrului Transportului, privind modul de utilizare a acestor bani", a spus Scutaru.

La rândul său, deputatul PNL Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, a precizat că introducerea accizei are efecte negative asupra transportului de mărfuri şi de persoane şi că toate firmele de transporturi vor fi afectate negativ, reducându-li-se profitul.

Orban a spus că acciza pe motorină nu este introdusă de Parlament, ci de Guvern, prin OUG 102/2013.

"Această ordonanţă nu a fost aprobată de Parlament. A trecut de Senat care e Camera avizatoare, iar acum e la Camera Deputaţilor, care e decizională. Camera Deputaţilor poate să respingă această ordonanţă respingând legea de aprobare. Acum, proiectul de lege de aprobare a ordonanţei e la Comisia de buget-finanţe, unde liberalii vor face tot ce depinde de ei pentru a da raport negativ", a spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel