PNL "înghite" un alt partid. Cu cine fuzionează liberalii

antonescu PNL
antonescu PNL

Partidul Național Liberal va fuziona prin absorbție cu Partidul Popular condus de fermierul Costel Caraș, urmând ca liderul PP să primească o funcție de vicepreședinte al formațiunii liberale și atribuțiile privind domeniul agricol al programului PNL, conform Mediafax.

PNL ar urma să ia decizia finală referitoare la acest proiect în cadrul Delegației Permanente de vineri.

Conform Registrului partidelor politice, Costel Caraş conduce Partidul Popular din august 2012, formaţiunea fiind înfiinţată în 2004. La cele mai recente alegeri parlamentare, din decembrie 2012, Partidul Popular a obţinut doar aproximativ 20.000 de voturi.

Costel Caraş este preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine şi s-a remarcat în scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină din 2013, când a vărsat mii de litri de lapte pe un câmp, în semn de protest faţă de modul în care Guvernul a gestionat acest subiect.

Întrebat ce potenţial de vot aduce Partidul Popular în perspectiva alegerilor prezidenţiale, Caraş a răspuns, citat de MEdiafax. "Dacă fermierii vor înţelege foarte clar ce noi sunem azi în programul pe care îl va prezenta domnul Iohannis şi dacă vor înţelege ce dorinţă puternică avem ca PNL să ne reprezinte şi să reuşim prin noi înşine să punem agrucultura acolo unde îi e locul, potenţialul este de peste un milion de voturi, după ce calcule am făcut noi".

El a menţionat că, în ceea ce priveşte aportul de membri, conform protocolului de fuziune, circa 30-40.000 de membri vor trece la PNL în următoarea lună.

Citește și: Băsescu i-a propus lui Blaga fuziunea PMP-PDL. Ce răspuns a primit

Caraş, care în urma fuziunii cu PNL a devenit vicepreşedinte liberal la nivel naţional, a precizat că a obţinut şi alte 41 de funcţii de vicepreşedinte la nivel judeţean.

"Am decis că aceste funcţii nu vor fi ocupate prin numire de la Bucureşti, ci fermierii vor face alegeri la nivel de judeţean, se vor întâlni în fiecare comună, vor fi delegaţi, vor merge la judeţ şi împreună vom decide care e cel mai bun agricultor capabil să ne reprezinte la nivel judeţean", a spus Caraş.

El a mai arătat că prin această unire a forţelor de dreapta se va genera un guvern care, prin programul pe care îl va avea, va reuşi să dea o dezvoltare puternică agriculturii.

În mai anul trecut, presa a scris că un nou partid de dreapta se va forma în jurul președintelui Traian Băsescu, iar ca principal vector al acestui proiect politic urmând să funcționeze Partidul Popular. Informații pe surse apărute în urmă cu un an în presă spuneaă că acestui proiect i se vor alătura mai mulți membri ai Fundației Mișcarea Populară și ai Partidului Forța Civică.

"PP, care va avea șira spinării formată din agricultori, e un partid de centru, care nu va aluneca la stânga sau la dreapta. Noi vom merge în alegeri fără niciun fel de alianță", a declarat Costel Caraș, presedintele Partidului Popular, citat în luna martie 2013 de postul DigiTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel