Început campanie strângere semnături pentru Klaus Iohannis. Ludovic Orban, declaraţii

Declarațiile președintelui PNL, Ludovic Orban, cu ocazia începerii campaniei de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii președintelui Klaus Iohannis – 10 august 2019.

"Astăzi, 10 august, începem campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii președintelui Klaus Iohannis. Zeci de mii de membri ai Partidului Național Liberal și de susținători ai partidului se vor implica în această campanie pe care o dorim ca o amplă consultare publică cu cetățenii români, ca posibilitatea instituționalizării unui dialog permanent cu cetățenii români, pe toată perioada care va urma.

 Îl susținem pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru un nou mandat la Cotroceni, pentru a garanta fiecărui român o Românie puternică, o Românie normală, o Românie funcțională, o Românie respectată, apreciată în lume.

 Susținem candidatura președintelui Iohannis pentru că noi considerăm că realegerea președintelui României este temelia pe care putem clădi trainic o Românie în care fiecare român să vrea să trăiască, în care România să fie o casă în care fiecare român să se simtă cu adevărat acasă, să fie respectat. Drepturile și libertățile fundamentale care există în toate societățile democratice, să devină fapt pentru români și fiecare român să se simtă protejat, susținut de instituțiile statului care trebuie să revină la dispoziția cetățenilor români și să nu mai servească clientele de partid.

 Sunt alături de mine, Rareș Bogdan, noul prim-vicepreședinte al partidului Național Liberal, secretarul general, Robert Sighiartău, Violeta Alexandru, președintele PNL București, Florin Cîțu, vicepreședintele economic al partidului, președinții de sectoare și foarte mulți voluntari care vor da startul acestei bătălii pentru România, o bătălie în care noi credem cu tărie că pentru binele României nu există decât un singur deznodământ favorabil și anume, realegerea președintelui Klaus Iohannis", a transmis Ludovic Orban.

( Ce le transmiteți celor care spun că președintele României nu a fost destul de activ în politica internă, în primul mandat? Cum îi convingeți să-l aleagă pe Klaus Iohannis?)

Președintele a acționat în haina constituțională, și-a îndeplinit atribuțiile cu rigurozitate și în beneficiul cetățenilor români. Președintele, întotdeauna, a  fost de partea românilor și nu de partea celor care au vrut să confiște instituțiile statului în interes personal, sau care au vrut să continue o politică de încălcare sistematică a drepturilor și libertăților cetățenilor.  Președintele României a fost, practic, pavăza împotriva capturării statului român, garantul unei societăți democratice și mai ales, garantul păstrării parcursului euro-atlantic pentru România.

( Domnule Orban, vorbeați despre o reconstrucție a României și despre viitor. Credeți că în acest moment, Partidul Național Liberal este pregătit să intre la guvernare, în condițiile în care sunt dispute în coaliția de guvernare și s-ar putea să mai avem un Guvern, în perioada următoare?)

Partidul Național Liberal este pregătit, în orice moment, să-și asume răspunderea guvernării. Avem soluții, avem oameni de calitate, vrem să readucem normalitatea, competența și meritocrația în funcționarea instituțiilor publice și în orice moment România are nevoie de noi, Partidul Național Liberal este pregătit să-și asume răspunderea guvernării.

( Ce alianțe veți face?)

Nu intrăm în detalii, cu siguranță, dacă va fi necesar, vom construi o alianță parlamentară.

( Un Guvern de uniune națională este o variantă?)

Vom construi o majoritate parlamentară, obiectivul nostru este să punem punct, cât mai repede posibil, acestei guvernări dezastruoase pentru România care, în fiecare zi, provoacă efecte nocive, pentru fiecare român care trăiește în România și nu face altceva decât să pună pe umerii generațiilor care vor veni, noi datorii și noi obligații.

( Veți mai depune o moțiune de cenzură, când va începe sesiunea parlamentară?)

Cu siguranță,  vom depune moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară septembrie- decembrie.  Știți foarte bine că am folosit acest instrument democratic, constituțional, care este singurul instrument pe care îl are la dispoziție opoziția pentru a da jos Guvernul.

( O majoritate parlamentară care poate fi făcută inclusiv cu cei din ALDE și PRO România ?)

Cu orice formațiune politică sau orice parlamentar care aderă la viziunea președintelui Iohannis, la valorile, la principiile fundamentale ale democrației de tip liberal de la nivel euro-atlantic și a celor care, într-adevăr, vor un proces de reconstrucție în România, un proces de readucere a normalității, un proces în care resursele să fie folosite pentru a investi în oameni, în educație, în sănătate, în infrastructură, în tot ceea ce este necesar pentru ca românii să poată să aibă o calitate a vieții în țara lor.

( De ce PNL va putea colabora cu ALDE și PRO România?)

Nu v-am dat niciun nume.

( De ce ați ales ziua de 10 august?)

Am dat răspunsul la această întrebare. Pentru a arăta, simbolic, că odată cu 10 august 2019 și mai ales, odată cu alegerile prezidențiale și cu alegerile care vor urma, niciodată, în România, forțele de ordine nu vor mai acționa împotriva propriilor cetățeni, ci dimpotrivă, vor apăra viața, siguranța și proprietatea privată a cetățenilor români.

( Veți merge în seara aceasta la protest?)

Chiar dacă voi merge, aș prefera să o fac ca simplu cetățean și fără mediatizare.

( Dincolo de tensiunea din coaliție, iată, Guvernul Dăncilă vine cu noi propuneri pentru alte funcții. Cum vedeți nominalizarea doamnei Rovana Plumb pentru un post de comisar european?)

Și Rovana Plumb și Dan Nica reprezintă soluții profund nefericite pentru comisar european. Din punctul meu de vedere, Guvernul trebuie să retragă aceste propuneri pentru că nu cred că vor avea șanse să treacă de audierile din cadrul Parlamentului European și riscăm să ne facem de râs cu aceste nominalizări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel