PNL, în doliu. A murit președintele de onoare al PNL Brăila

Avocatul brăilean Nicolae Tino, președintele de onoare PNL Brăila, a murit, la vârsta de 94 de ani. Era cel mai în vârstă avocat și a îndrumat zeci de jurişti din Brăila şi Tulcea.

Descendent al unei vechi familii de avocaţi, Nicolae Tino a fost avocat de la 1 septembrie 1945. A trecut prin războaie şi a fost rănit de două ori în Războiul din Răsărit. Într-un interviu acordat acum 3 ani site-ului www.avocatura.com, Nicolae Tino îşi amintea cum, copil fiind, familia sa primea vizita marelui istoric Nicolae Iorga. Oaspete al familiei Tino a fost şi scriitorul Panait Istrati, relatează adevarul.ro.

Avocatul Nicolae Tino a îndrumat zeci de jurişti din Brăila şi Tulcea (a fost, o vreme, avocat la Măcin), învăţându-i tainele Dreptului inclusiv pe miniştri ai Justiţiei, şefi de barouri şi preşedinţi de instanţe de judecată. A donat sute de cărti Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati", a făcut donaţii şi Arhivelor Naţionale şi a fost membru activ al Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului (LADO). Nicolae Tino încă mai dădea sfaturi colegilor mai tineri şi participa activ la viaţa culturală a Brăilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel