PNL îi oferă lui Victor Ponta o alternativă la autostrada București-Brașov

Deputatul PNL Alexandru Nazare consideră că tergiversarea concesiunii Comarnic-Brașov este doar o tentativă de a ascunde eșecul și a pasa responsabilitatea guvernului.

"Premierul Ponta ne tot amenință periodic că autostrada Comarnic-Brașov e ca și făcută, ba că e gata în 2016 ori el nu mai candidează, ba că stau să înceapă lucrările, ba că e gata proiectul. Cred că e evident pentru toată lumea însă că din 2016 premierul Ponta ar trebui să dispară din viața politică pentru că autostrada Comarnic-Brașov nu va fi gata. Anunțul ministrului Rus că va continua discuțiile până în aprilie nu face decât să tergiverseze o piesă cu final așteptat. Niciun finanțator serios nu vine să investească într-un proiect cu studiul de fezabilitate expirat, fără acord de mediu și cu o valoare incertă", a declarat Alexandru Nazare.

Deputatul PNL atrage atenția și asupra faptului că Guvernul nu valorifică oportunitatea oferită din perspectiva financiară 2014-2020 de a finanța proiectele de investiții și din fonduri europene și din fonduri private prin instrumente financiare.

"Comisia Europeană încurajează statele membre să maximizeze impactul fondurilor europene prin îmbinarea cu fonduri private. Au fost astfel de exemple de succes în mai multe state europene: linie feroviară de mare viteză în Portugalia, autostrăzi în Grecia, terminal multimodal în Belgia, infrastructură broadband în Franța și multe altele. Pentru România această soluție ar putea fi aplicată pentru autostrada Comarnic-Brașov care este pe rețeaua TEN-T și deci poate fi eligibilă pentru fonduri europene, dar este și atractivă pentru investitorii privați datorită valorilor de trafic. Decât să plătim peste 8 miliarde pentru o concesiune prost făcută, mai bine ar lua guvernul asistența celor de la BEI pentru a realiza cu adevărat un proiect viabil economic, finanțat și cu fonduri europene", a concluzionat Alexandru Nazare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel