PNL ia în calcul să atace la CCR pensiile speciale ale parlamentarilor

Alina Gorghiu a declarat, marţi, după ce parlamentarii şi-au votat pensiile speciale, că proiectul de lege nu era oportun şi a precizat că liberalii analizează posibilitatea de a-l ataca la CCR.

"Comportamentul grupului parlamentar al PNL a fost acela de a vota împotrivă. (...) Nu vreau să am nici eu și nici colegii mei să intrăm pe o pantă populistă sau fățarnică, dar credeți-mă, sunt atât de multe lucruri de rezolvat în România în acest moment. Vorbim de niște pensii de mizerie pentru milioane de români în așa fel încât cred că pensiile parlamentarilor nu erau un subiect oportun de discutat astăzi și nici în viitorul apropiat. Nu cred ca parlamentarii sunt o prioritate in aceste momente si cred in principiul contributivitatii inclusiv atunci când vorbim de parlamentari. E un principiu simplu pe care l-am agreat cu toții, acesta a fost votul de astăzi al PNL", a spus Gorghiu.

Citește și: PENSII SPECIALE PARLAMENTARI. Proiectul de lege a fost votat

Liderul PNL a adăugat că fiecare parlamentar care ar urma să beneficieze de indemnizația suplimentară va decide ce va face cu banii și a precizat că liberalii analizeaza posibilitatea atacării proiectului la CCR.

"Nu stiu în acest moment dacă pot fi argumente pentru atacarea la CCR a legii. Au fost discutii la grup. Vom analiza serios dacă sunt argumente sau nu pentru a ataca acest demers", a declarat Gorghiu.

Despre eventuala sancționare a deputatului Radu Zlati, care și-a păstrat semnătura pe proiectul de lege, Gorghiu a spus că fiecare parlamentar votează așa cum dorește și că nu trebuie făcute "execuții politice pentru un vot pe o anumită lege".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel