PNL și PSD se vor sparge, spune sociologul Alin Teodorescu

Victor Ponta și Crin Antonescu
Victor Ponta și Crin Antonescu

Sociologul Alin Teodorescu estimează că Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat se vor sparge până la alegerile parlamentare din 2020, el explicând că fenomenul partidelor mari care se fărâmă a fost deschis de Partidul Democrat Liberal.

"„PSD şi PNL se vor sparge până în 2020. Aşa s-a întâmplat peste tot în centrul şi estul Europei, aşa se va întâmpla şi la noi. Se vor sparge pentru că generaţia tânără nu acceptă toate mizeriile care se întâmplă acum în viaţa politică românească, în care politicienii sunt aleși cu 70% și în loc să se ocupe de problemele populației se ocupă de propriile probleme", a declarat fostul deputat, marți, la Antena 3.

El a explicat că ruperea partidelor se va petrece nu mai târziu de 2020 din cauza decalării alegerilor prezidențiale de cele parlamentare.

"PD(L) s-a spart în două părți și sunt aproape egale. Publicul nu poate să discearnă care din cele două este cea bună", a arătat sociologul.

Sociologul a punctat că de "de 4 ani nu avem un lider politic care să reziste mult timp peste 40% în gradul de încredere".

Alin Teodorescu spune că urmează să se creeze noi partide, iar liderii acestora vor proveni din "generația care a ieșit în stradă toamna trecută". 

„Este previzibil ca în următorul mandat să ajungem la apariţia unor partide noi, conduse de generaţia 30-40 de ani, de generaţia care, la Revoluţie, abia era născută. Cu actualele partide nu mai ai ce să faci. Au fost toate la guvernare, oamenii care le conduc sunt nişte oameni uzaţi, în care publicul nu mai are încredere, sistemul nu mai reacţionează la ordinele lor", a adăugat sociologul.

Cât despre actualii oameni de bază ai marilor partide, Teodorescu spune că "o parte dintre ei vor lua calea DNA-ului și a pușcăriilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel