PNL, despre Monica Macovei: Fantoma lui Traian Băsescu la Bruxelles

pocora_cristina
pocora_cristina

Critici dure la adresa europarlamentarului PDL Monica Macovei, din partea purtătorului de cuvânt al PNL, Cristina Pocora. Potrivit acesteia, fostul ministru al Justiției este "fantoma lui Traian Băsescu la Bruxelles", pentru că nu vrea să piardă pârghiile de influenţă pe care le deţine.

"Monica Macovei, fantoma lui Traian Băsescu la Bruxelles, continuă să se opună oricărei reformări a sistemului judiciar din România, tocmai pentru că nu vrea să piardă pârghiile de influenţă pe care le deţine. PNL a sprijinit singurul ministru care a încercat să impună o procedură transparentă pentru numirea şefilor de parchete, cu respectarea normelor europene. S-a dorit astfel eliminarea trocurilor politice cu Traian Băsescu, instituite chiar în vremea ministeriatului Monicăi Macovei", notează Cristina Pocora într-un comunicat de presă remis Mediafax.

După ce precizează că PNL a susţinut pentru portofoliul Justiţiei "o persoană neînregimentată politic şi cu bună reputație profesională", purtătorul de cuvânt al PNL susține în continuare: "Nu putem să ne aşteptăm la mai multe de la eurodeputatul PDL, în condiţiile în care este persoana care a denigrat România în Europa şi care a înţeles mandatul de la Parlamentul European ca pe o tribună pentru subminarea intereselor ţării şi ale românilor în fața instituțiilor UE. Monica Macovei s-a făcut remarcată printr-un atac fără precedent la adresa României în vara anului trecut, când a recurs la un întreg arsenal propagandistic şi instituţional, prin minciuni spuse în afara granițelor, declaraţii care au adus grave deservicii statului român".

Afirmațiile Cristinei Pocora au survenit după ce Monica Macovei, în replică la acuzațiile lansate, în urmă cu o zi, de către liderul liberalilor Crin Antonescu, a afirmat că acesta "nu a făcut nimic toată viaţa, nu are nicio realizare concretă. Are însă un obiectiv: să distrugă DNA şi ANI, să lase România fără justiţie independentă şi să ne scoată de pe harta democraţiei Antonescu aberează şi minte că aş influenţa procurori. Eu sau USL i-a înlocuit pe Papici şi Mariana Alexandru, cărora guvernele altor state le mulţumesc pentru ce au făcut? Mai bine ne-ar spune domnul Antonescu de ce urăşte atât de tare România şi îi face atâta rău".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că europarlamentarul PDL Monica Macovei ar "influenţează anumit şi cunoaşte trei sferturi din procurorii din parchete", iar o parte din foştii săi consilieri se află pe poziţii de decizie în parchete şi instanţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel